Greška

Došlo je do greške.

Steam više ne prihvata Bitcoin kao metod plaćanja

07.12.2017 08:54 | 11 Software/Web
Steam više ne prihvata Bitcoin kao metod plaćanja


U svom poslednjem Steam Blogu, Valve je objavio da kompanija više neće prihvatati Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Razlog ove odluke su značajno povećane naknade za transakcije, nestabilnost cena i problemi pri refundiranju korisnika.

Vrednost Bitcoina se drastično menja na dnevnoj bazi, što ga čini teškim za korišćenje kao metode plaćanja. Ukoliko se ovo ukombinuje sa velikim naknadama za transakcije, Bitcoin postaje gotovo beskoristan kao stabilna opcija za plaćanje. Valve ističe da su naknade za Bitcoin transakcije porasle 200 puta, od kako je Bitcoin predstavljen kao opcija plaćanja na platformi, što je rezultiralo značajno velikim troškovima kada se kupuju igre i drugi sadržaj na Steamu.

Biće zanimljivo videti da li će i drugi digitalni prodavci igara odbaciti Bitcoin kao opciju plaćanja tokom narednih nedelja ili meseci, posebno ukoliko naknade za transakcije nastave da rastu. Jedan Bitcoin je trenutno vredan 12.000 dolara, a očekuje se da će kriptovaluta postati još vrednija u narednom periodu.

Izvor: Overclock3d

Precise Član postova: 338
Naravno da ce puci balon pre ili kasnije, ko ima zivaca da se igra sa ovom igrom, da ulaze u hardver, pa da kopa, pa da pita dal ce prodati na vreme, dal ce ga pokrasti na menjacnici, ili vec u pool-u, dal ce banka posle hteti da mu isplati toliki silni novac, ma hiljade problema... ja bogami ne zelim vise da se zajebavam sa tim, ovo je samo za posebne ljude.
alfaunits Član postova: 38414
Citiram korisnika: CensoredMalo je razloga da bi se visevekovno pravilo sad promenilo.
Gledam da ne pricam o kriptovalutama, iako imam bubble opinion, ali jbt, kad mi je stvarno bas manija za lalama isto prva pala na pamet kada gledam BTC
yooyo Moderators postova: 10734
Moze da uspori rast zato sto je satoshi sada preveliki za sitne stvari i postaje nemoguce trgovati sa njim. Ovo moze da povuce ostale kriptovalute na gore.
morbius Vip member postova: 4241
Citiram korisnika: Devil 2000@MorbiusKako mislis da nema ozbiljnih investitora?Koliko znam postoje dosta farmi koje vrede i po par miliona $, neko je morao da ulozi fizicki novac da pokupuje sav taj hardver.
Mislim na investitore koji su utrčali ove godine kad je balon krenuo da se ubrzano pumpa. Zna ogromna većina njih odlično u šta se upušta. Kamatne stope su niske, novca/kredita svuda na izvolte, standardni raj za špekulante i šeme za brzo bogaćenje.
devil 2000 Član postova: 499
@Morbius
Kako mislis da nema ozbiljnih investitora?
Koliko znam postoje dosta farmi koje vrede i po par miliona $, neko je morao da ulozi fizicki novac da pokupuje sav taj hardver.

Kaspersky Lab: Novogodišnji praznici su idealna meta za sajber kriminalce

Qualcomm objavio detalje o Snapdragon 845 čipsetu

10504
10505
10506
10507
10508
10509