Greška

Došlo je do greške.

Steam više ne podržava Windows XP i Vista operativne sisteme

02.01.2019 18:30 | 0 Software/Web
Steam više ne podržava Windows XP i Vista operativne sisteme


PC gejming tržište pokreću konstantne hardverske i softverske inovacije, bilo da su u pitanju nova CPU i GPU rešenja ili softver koji unapređuje način na koji se igre i druge aplikacije razvijaju.

Poput drugih aplikacija i popularni Steam servis mora da evoluira, a sa tom evolucijom stiže prestanak podrške za starija hardverska i softverska rešenja. U ovom slučaju, Valve prestaje sa zvaničnom podrškom za Windows XP i Vista operativne sisteme, a sve zahvaljujući dodatku funkcija u Steam launcher koje zahtevaju Windows 7 ili novije operativne sisteme.

Uz Valveov novi Steam Chat stiže integracija i ugrađena verzija Chromiuma koja nema podršku za XP i Vistu, što primorava Valve da prestane sa podrškom ovih i drugih starijih Windows verzija. Srećom, Windows XP čini samo 0.11% korisničke baze na Steamu, dok Vista nije ni na top 10 Windows operativnih sistema, sa učešćem od 0,06 procenata.


Pogledajte još: Steam ima 90 miliona mesečno aktivnih korisnika


Još jedan bitan faktor je i to što Windows XP i Vista više ne dobijaju sigurnosna ažuriranja od Microsofta, što ih čini nesigurnim u odnosu na moderne sisteme.

Steam je i dalje vodeća svetska platforma za PC igre, a Valve će morati da ulaže napore kako bi konstantno inovirao i unapređivao svoj ekosistem da bi se platforma zadržala na vrhu.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Lisa Su potvrdila najavu AMD proizvoda 'naredne generacije' tokom CES 2019 sajma

Sony najavljuje svoj CES 2019 događaj, očekuju se Xperia XA3/XA3 Ultra

10504
10505
10506
10507
10508
10509