Star Citizen implementira FOIP tehnologiju detekcije pokreta lica (video)

Tokom Star Citizen Gamescom prezentacije, Cloud Imperium Games je najavio Face Over Internet Protocol (FOIP) chat opciju u okviru igre.

Tokom Star Citizen Gamescom prezentacije, Cloud Imperium Games je najavio Face Over Internet Protocol (FOIP) chat opciju u okviru igre. Ovo znači da će Star Citizen, preko kamere, moći da detektuje pokrete lica u realnom vremenu i streamuje ih na lika u igri.Objavljen je i video koji demonstrira pomenutu tehnologiju, kako na liku u test okruženju, tako i na likovima u multiplejeru.

FOIP tehnologija, kreirana u partnerstvu sa kompanijom Faceware Technologies, još uvek nije perfektna, ali ipak daje potreban život licima likova u igri. Tehnologija takođe omogućava da glasovi stižu iz 3D pozicija usta lika.FOIP će raditi uz većinu web kamera, ali će performanse varirati u odnosu na mogućnosti uređaja. Zbog ovoga Faceware Technologies planira prodaju specijalne kamere dizajnirane za Star Citizen, koja snima u 60fps i odlično radi u uslovima slabog osvetljenja. Nisu objavljeni datumi objave i cena ove kamere.Izvor: Eurogamer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi