Greška

Došlo je do greške.

Šta to sve stiže od gaming ekranizacija?

10.03.2022 09:52 | 0 Games
Šta to sve stiže od gaming ekranizacija?

 

Vest da će se Sony i Amazon izgleda udružiti i napraviti televizijsku adaptaciju na premisi popularnog i kritički prihvaćenog serijala video igara God of War inspirisala nas je da napravimo jedan kraći osvrt na sve to što nam sve to inspirisano video igrama dolazi na male ekrane i striming servise.


Sama najavljena serija God of War će, prema navodima medija Deadline, biti razvijena od strane Marka Fergusona i Hoka Otsbija, glavnih producenata kvalitetne hard SF serije The Expanse, što svakako uliva poverenje. Međutim, pominje se da će u produkciju biti uključen i Rejf Džatkins, koji se, prema mišljenju brojnih fanova Točka vremena, i nije proslavio radom na adaptaciji književnog serijala za, takođe, Amazon.


Još jedna vest koja je obradovala gejmere jeste želja Netflixa da adaptira Bioshock u formi igranog filma. Za sve koji se sećaju, Bioshock je, pored odličnog gejmpleja i mehanike, krasila i veoma intrigantna priča, kao i atmosfera sa art nouveau estetikom, što je svakako spoj koji obećava uspeh na televizijskom ekranu. Za sada još uvek nema informacija o tome ko bi direktno mogao biti uključen u produkciju, ali se nadamo da će ekipa ostati verna izvornom materijalu i preneti autentičnu atmosferu ovog vanserijskog naslova, piše Marca.

 

bioshock.jpg


Ne smemo zaboraviti ni film zasnovan na video igri Ghost of Tsushima, smeštenu u feudalni Japan, tačnije na ostrvo Cušima u raljama mongolske invazije. Prema onome što navodi Deadline, režiser proslavljenog akcijskog serijala Čed Stahelski će biti glavnokomandujući na ovom projektu, što uliva sigurnost u kvalitet predstojećeg projekta.


Na kraju, armija ljubitelja prvog dela video igre The Last of Us željno iščekuje sledeću godinu i premijeru televizijske serije zasnovane na ovom proslavljenom naslovu koji je pobrao brojne nagrade. Sa Pedrom Paskalom, Dijegom Lunom, i Belom Remzi u glavnim ulogama, a pod okriljem HBO-a, čini se da je serija predodređena za uspeh.


Međutim, God of War, Ghost of Tsushima, The Last of Us, i Bioshock su još uvek daleko, pa se treba osvrnuti na ono što stiže veoma brzo. Za tačno dve nedelje očekuje nas premijera TV serije zasnovane na jednoj od najboljih i najdugovečnijih FPS franšiza ikada – Halo-u. Za spekulacije je kasno, glumačka postava predvođena Pablom Šrajberom i Natašom Mekenlone se čini na mestu, pa sve što preostaje jeste da se strpimo i vidimo da li je magija i dalje tu.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Testirali smo za vas: Motorola Edge 30 Pro recenzija

Nove pobede za veštačku inteligenciju i mašinsko učenje

10404
10405
10406
10407
10408
10409