Greška

Došlo je do greške.

Šta sve za sada znamo o Samsung Galaxy S9 i S9+ telefonima?

19.11.2017 16:31 | 0 Mobile
Šta sve za sada znamo o Samsung Galaxy S9 i S9+ telefonima?


Samsung Galaxy S8 telefon je u mesecima koji su za nama ostvario veliki uspeh na tržištu od objave u aprilu 2017. godine, ali se poslednjih par meseci našao u senci izuzetno popularnih telefona, kao što su Pixel 2 XL, iPhone X, i svog većeg rođaka, Galaxy Note 8.

Samsung će pokušati da vrati život svojoj sledećoj seriji početkom 2018. godine, a ovde možete pogledati sve informacije koje za sada znamo o predstojećim Samsung Galaxy S9 i Galaxy S9+ telefonima:

Dizajn

S9 će verovatno biti izrađen od aluminijuma i stakla sa jedinstvenim zakrivljenim ivicama. Očekujemo razlike u odnosu na S8, isto kao što je S7 napravio pomak od S6 modela.

Jedna od glavnih mana dizajna S8 telefona je izuzetno loše pozicioniran skener otiska prsta, tako da bi kod S9 modela mogao da bude ispod same kamere, kao kod većine drugih telefona. Osim senzora i promene dizajna, S9 će i na ovom modelu imati Bixby taster.

Displej

Očekujemo da će Samsung i na S9 modelu zadržati prepoznatljiv Infinity displej koji će još više biti proširen na gornje i donje ivice. Patent iz oktobra navodi da će se skener otiska prsta nalaziti na dnu ekrana, a analitičar Ming Či Kuo dodaje da će ugrađeni senzor otiska prsta debitovati tek na Galaxy Note 9 telefonu. Galaxy S9 i S9+ će navodno imati iste dijagonale kao i prethodnici, 5.8 inča i 6.2 inča.


1_7.jpg


Kamera

Analitičar Park Hjug-Vu navodi da bi S9 mogao da ima dual kamera sistem sa poboljšanjem senzora od 16 MPix, što je značajan pomak u odnosu na aktuelnih 12 megapiksela. Izvor Ice Universe navodi da će S9 doći sa 3D senzorom na prednjoj kameri, kao odgovor na  Apple-ovu Face ID tehnologiju.

Procesor

Samsung bi drugu godinu za redom mogao da ima prednost u odnosu na svoju Android konkurenciju, jer izvori navode da bi Qualcomm Snapdragon 845 čipset koji će biti predstavljen u decembru mogao da bude ekskluzivno dostupan u početku za S9 i S9+ telefone.

Novi procesor bi trebalo da pruži daleko više snage i smanji potrošnju energije, kao i bolju obradu videa i slika i moćiniji modem sa poboljšanom sigurnošću. Osim novog čipseta verovatno možemo očekivati i skok RAM memorije sa 4 na 6 GB.

Softver

Galaxy S9 i S9+ dolaze sa instaliranim Android Oreo sistemom, zajedno sa Samsung Experience 9.0 (prethodno TouchWiz). Samsung je objavio beta verziju ovog softvera, kako bi prikrio informacije i poboljšao korisničko iskustvo.

Datum objave

Prethodni Galaxy S uređaji su objavljivani uglavnom u februaru i martu, a izvor navodi da će S9 uređaj biti predstavljen ranije u odnosu na S8, tako da ga verovatno možemo očekivati za vreme MWC konferencije, koja počinje 26. februara.

Cena

Ovu informaciju verovatno nećemo znati do same objave telefona, ali imajući u vidu da su kroz godine cene S serija rasle, te da su S8 i S8+ imali cene od 725 i 825 dolara, verovatno možemo očekivati i mali porast cene kod predstojećih S9 uređaja, čija cene ne bi trebalo da ide preko 950 dolara, koliko iznosi cena Note 8 telefona. Očekuje se da će cena verovatno iznositi između 700 i 900 dolara, dok će veća varijanta verovatno koštati 100 dolara više

Izvor: DailyDot

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung će nastaviti da koristi heatpipe-ove za hlađenje i u 2018 seriji telefona

Samsung predstavio Galaxy Tab A sa Bixby Home funkcijom

10104
10105
10106
10107
10108
10109