Greška

Došlo je do greške.

Šta sve mogu kamere Huawei P30 Pro telefona?

26.03.2019 21:30 | 2 Mobile
Šta sve mogu kamere Huawei P30 Pro telefona?


Huawei je predstavio novu P30 seriju telefona, u kojoj se specifično izdvaja P30 Pro model sa svojim jedinstvenim i moćnim kamera sistemom. Sa P30 Pro telefonom, Huawei želi da ispiše nova pravila u domenu fotografisanja mobilnim telefonom, a u ovoj borbi stiže sa sistemom sa četiri kamere na poleđini i jednom s prednje strane.

Specifikacije kamera uključuju:

40MP SuperSpectrum 27mm, f/1.6, OIS
8MP 5x telephoto uz periscope 125mm, f/3.4, OIS
20MP ultra-wide 16mm, f/2.2
ToF depth kamera
+ 32MP f/2.0 prednja kamera

Najveća zvezda ovog kamera sistema je svakako 40MP SuperSpectrum senzor, koji koristi potpuno novi raspored piksela. Umesto crvenog, plavog i dva zelena podpiksela, senzor zelene menja žutim pikselima, tako da je tu RYYB sistem. Ovakav aranžman donosi jednu ključnu prednost - mnogo bolja osetljivost na svetlost, gde novi senzor može da upije za 40% više svetla. Pored ovoga, novi raspored omogućava bolju rendiciju crvenih odraza.

Potrebno je imati na umu da je fotografisanje moguće u punoj 40MP rezoluciji, ali da podrazumevana rezolucija za fotografije iznosi 10MP. Huawei kombinuje piksele kako bi se dobila bolja rendicija fotografije, a veličina fajlova za fotografije nije gigantska.

p30pro2_1.jpg


Pored glavne kamere, tu su još i ultra-široki senzor kao i još jedna kamera koja se ne viđa na drugim mejnstrim telefonima. U pitanju je periskop zoom kamera, koju je Huawei implementirao kako bi zadržao malu debljinu telefona. Pomenuta kamera omogućava 5x zoom uz žižnu daljinu od 125mm. Moguće je još veće zumiranje uz hibridni zoom, a maksimalno zumiranje do 50x omogućava fotografisanje meseca, što je Huawei nagovestio u jednom od tizera pred objavu novih telefona.


Pogledajte još: Huawei P30 i P30 Pro predstavljeni sa moćnim kamerama i naprednim funkcijama


Četvrta kamera u ovom sistemu je ToF (time-of-flight) modul, koji je smešten ispod LED bliceva. Modul se sastoji od iluminatora, koji koristi odbijanje svetlosti kako bi odredio koliko je daleko objekat. Ovo omogućava poprilično pricizno mapiranje razdaljine. Huawei ove informacije koristi za kreiranje boljih portreta, gde je omogućeno bolje razdvajanje subjekata u pozadini, a tu je i boke efekat koji se postepeno povećava kako razdsaljina raste.

Kada je u pitanju video, Huawei je obećao dodavanje Dual Video dunkcije snimanja, koja istovremeno snima video uz pomoć glavnog i telefoto senzora, kombinujući ih u jedan side-by-side širokog ekrana. Ovo će biti dostupno kao deo budućeg ažuriranja za telefon. Telefon nudi opciju snimanja svetlijeg videa u uslovima slabijeg osvetljenja, a tu je i poboljšana stabilnost jer dual OIS i AIS rade uzajamno kako bi smanjili zamućenje slike. Takođe, pomenuto je da će P30 Pro imati opciju upotrebe zumiranja za video.

Izvor: Huawei

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Lamps Neregistrovan korisnik
A ekran su radili u saradnji sa Samsungom.

Huawei P30 i P30 Pro predstavljeni sa moćnim kamerama i naprednim funkcijama

DxOMark: Huawei P30 Pro ostvario do sada najbolji rezultat na testu kamera

10104
10105
10106
10107
10108
10109