Greška

Došlo je do greške.

Šta nam to iOS 16 i Android 13 poručuju o budućnosti pametnih telefona?

13.06.2022 13:52 | 0 Mobile
Šta nam to iOS 16 i Android 13 poručuju o budućnosti pametnih telefona?

 

Poslednja generacija operativnih sistema za najpopularnije pametne telefone stiže sa novim funkcijama koje će fizički zamentiti neke svakodnevne stvari, zbog čega će ovaj uređaj imati još važniju ulogu u našim životima...

Apple i Google žele da vaš mobilni telefon postane nezamenjiv i još više utkan u svakodnevne aktivnosti koje nemaju veze sa digitalnom sferom života. Apple iOS 16 i Android 13 su dobili nove funkcije od kojih su neke više, a druge manje značajne. Način funkcionisanja pojedinih do sada niste mogli ni da zamislite na telefonu, ali od sada ćete vaš telefon da koristite umesto novčanika ili keša za plaćanje robe i usluga. Iako vam možda na prvu deluje kao neverovatno, uskoro će to postati svakodnevna rutina.

Tu su i neke nove funkcije poput bržeg povezivanja na servise sa identifikacionom procedurom poput Apple-ovog alata za proveru bezbednosti i zaštitu žrtava od porodičnog nasilja.

smartphone_life.jpg 

Uglavnom na osnovu najava dva tehnološka giganta ono što se dešava oko vašeg telefona biće jednako važno baš kao i ono što se dešava na samom telefonu. Ovaj uređaj polako postaje jedna od centralnih tački u vašem životu bez kojih se svakodnevne aktivnosti ne mogu ni zamisliti.

Koliko smo zaista zavisni?

Oni nam se polako ali sigurno “uvlače pod kožu” pa u nekim stuacijama nismo svesni koliko postajemo zavisni i vezani za naš mobilni telefon. Što ih više koristimo u najrazličitije svakodnevne svrhe kao zamenu za novčanike i kreditne kartice, kao asistenciju u automobilu, praćenje parametara zdravlja ili upravljanju kućnim aparatima, to čemo se teže odvojiti od njih ili isto tako još teže, prebaciti sa jednog na drugi telefon, recimo sa Adroid-a na iOS ili obrnuto.  

Inače, ovaj koncept nije nov jer se industrija godinama kretala u ovom pravcu i nastojala da vas veže za određeni ekosistem usluga i pratećih aplikacija. Ono što je novo u ovom trenutku da iOS 16 i Android 13 donose ključna poboljšanja koja će ubrzati takve napore od strane Apple-a i Google-a!Izvor: CNET

Windows 11 ažuriranje neplanirano omogućuje rad OS-a na starijim računarima

Diablo Immortal je najgore ocenjena PC igra ikada

10104
10105
10106
10107
10108
10109