Greška

Došlo je do greške.

Šta nam pokazuje rastavljanje iPhone XS i XS Max telefona?

23.09.2018 12:13 | 0 Mobile
Šta nam pokazuje rastavljanje iPhone XS i XS Max telefona?


Nakon što se nedavno pojavilo prvo profesionalno rastavljanje iPhone XS modela, koje otkriva bateriju L-oblika, sada imamo i rastavljanje iPhone XS Max modela, koje nam donosi popularni iFixit tim. U test iFixit laboratoriji našli su se iPhone XS i iPhone XS Max modeli, a evo šta je tokom njihovog rastavljanja otkriveno.

Prvo, potvrđeno je da iPhone XS ima jednoćelijsku bateriju L-oblika, koja je po kapacitetu nešto manja od one na prethodnom iPhone X modelu. S druge strane, iPhone XS Max ima dvoćelijsku bateriju L-oblika, sa najvećim kapacitetom koji je neka baterija ikada imala na iPhone uređaju, od 3179mAh. Ipak, očekuje se da će šampion po dugovečnosti biti baterija na dolazećem iPhone XR modelu, ponajviše zbog niže rezolucije displeja ovog telefona.

ifixit2_3.jpg

Još jedna zanimljivost, koja je otkrivena tokom rastavljanja iPhone XS i XS Max modela, jeste da imaju veće kamera ispupčenje kako bi se smestio senzor koji je za trećinu veći nego kod iPhone x modela. Ovo može izazvati neke probleme sa određenim zaštitnim maskama, ali korisnici dobijaju bolje fotografije u uslovima lošijeg osvetljenja.

ifixit3_2.jpg

Na kraju, iFixit je novim iPhone modelima dao ocenu 6/10, što je solidno za mogućnost njihovog servisiranja. Apple nije promenio previše toga kada je u pitanju rastavljanje uređaja, a jedini problem se može javiti ukoliko polomite poleđinu iPhone XS ili XS Max telefona. U ovom slučaju, potrebno je zameniti kompletnu poleđinu, što je i razlog zbog kojeg Apple Repair naplaćuje 599 dolara za iPhone XS Max poleđinu polomljenu van garantnog roka.

Izvor: iFixit

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung bi mogao ponuditi Galaxy S10 model bez zakrivljenog ekrana

Huawei Mate 20 Pro prikazan unutar zaštitnih maski

10104
10105
10106
10107
10108
10109