Greška

Došlo je do greške.

Šta da očekujemo od predstojećeg IFA 2016 sajma?

30.08.2016 12:46 | 0 Biznis IT
Šta da očekujemo od predstojećeg IFA 2016 sajma?

IFA kao jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike počinje ove nedelje u Berlinu, a očekuje se predstavljanje brojnih proizvoda. IFA je često i mesto gde se predstavljaju mašine za veš, kuhinjski aparati, ali se može videti i veliki broj telefona, nosivih uređaja, računara i televizora.

Samsung je obično koristio IFA sajam da najavi novi Note uređaj ali se to prošle godine promenilo. Kompanija je iskoristila sopstveni Unpacked događaj kako bi predstavila Galaxy Note7 i najnoviji Gear VR, ali to ne znači da korejski gigant neće imati šta da pokaže, iako je malo verovatno da će to biti telefon. Glasine govore da ćemo videti Galaxy Tab S3 tablet.

Sony će osvežiti Xperia X liniju telefona pa očekujemo da vidimo Xperia X Compact što bi trebalo da bude manja verzija Xperia X Performance modela. Huawei bi 1.septembra mogao da predstavi uređaj sa zakrivljenim ivicama, a iako je ASUS najavio novu ZenFone 3 seriju na Computexu, i od njih očekujemo novitet. ZTE bi mogao da predstavi jedinstveni Project CSX uređaj, dok će njihova ćerka firma Nubia takođe održati događaj. Kompanija Lenovo bi mogla da donese novi tablet uređaj.

ifa20162.jpg

Ipak, IFA polako postaje sajam nosivih uređaja, mnogo više nego telefona i tableta. Samsung je već tiho najavio da će se njihov prvi događaj fokusirati na Gear S3, a izveštaji govore o tri verzije - The Classic, the Explorer i Frontier. Takođe bi mogli da vidimo i druge novitete u pogledu Android Wear ponude. Huawei nije nadogradio svoju premium Watch ponudu nosivih uređaja od prošle godine, a ASUS bi takođe mogao da osveži ZenWatch 2. Fitbit je već najavio da ćemo videti naslednike Flex i Charge uređaja. Pored telefona, Sony bi mogao da nam prikaže i Xperia Eye kameru.

Sony potvrdio prisustvo na IFA 2016 konferenciji

Pored svega ovoga, mogli bi da vidimo i nove 4K i 8K televizore kompanija Samsung, Sony i LG. Takođe se očekuju i novi laptopovi, pa Asusova pozivnica ukazuje na profil ekstremno tankog laptopa. I na kraju, ne smemo zaobraviti virtuelnu realnost gde očekujemo Asus VR uređaj, a Huawei bi mogao da donese konkurenta Gear VR uređaju.

Asus, Acer i Samsung predstavljaju nove nosive uređaje na IFA 2016 sajmu

Izvor: Engadget

Komentari

0 Dodaj komentar

Dell predstavio novi 24-inčni gejming monitor

Microsoft: Surface Pro 4 je bolji od MacBook Air

10604
10605
10606
10607
10608
10609