Greška

Došlo je do greške.

Šta donosi Honor 10 GPU Turbo tehnologija?

17.07.2018 13:42 | 3 Mobile
Šta donosi Honor 10 GPU Turbo tehnologija?


Korisnici koji žele premijum telefon, koji nije preterano skup, sigurno će razmotriti kupovinu Honor 10 modela. Telefon ima 5.84-inčni Full HD displej, osmojezgarni čipset, 4/6 GB RAM-a, 64/128 GB skladišnog prostora, 16MP dual-camera sistem, 24MP prednju kameru, senzor otiska prsta i 3400mAh bateriju.

Međutim, ono po čemu se Honor 10 posebno ističe jeste implementacija GPU Turbo funkcije, kao deo softverskog ažuriranja. Tehnologija donosi veoma zanimljive elemente u sferu mobilnog gejminga.

GPU Turbo je tehnologija ubrzane grafičke obrade sa integracijom hardvera i softvera koja značajno unapređuje korisničko iskustvo. Tehnologija unapređuje efikasnost obrade grafike na Honoru 10 za 60 odsto i smanjenju potrošnje energije SoC-a za 30 odsto, čime se pomeraju granice u balansu između performansi telefona i potrošnje energije. Pored toga, uz veću sposobnost renderovanja, uređaji mogu da ostvare izuzetan kvalitet grafike zahvaljujući GPU Turbo tehnologiji, čak i ako mobilna aplikacija za igru ne podržava HDR sliku.


Pogledajte još: Test: Honor 10 [Video]


Pored navedenog, frejmrejt je povećan do maksimuma, što znači da je omogućeno bolje i tečnije gejming iskustvo na telefonu. GPU Turbo može i da poveća izgled igara, preko poboljšane rezolucije i oštrih, živopisnih boja uz HDR+. Bilo da je u pitanju Player Unknown's Battlegrounds, Warhammer 40K Freeblade ili Middle Earth: Shadow of War, pruža se najbolje moguće gejming iskustvo, a sve uz pomoć GPU Boosta.

Najsavremenije tehnologije i aplikacije, koje takođe zahtevaju veliku sposobnost obrade grafike kao što su AR (uvećana realnost), VR (virtuelna realnost) i renderovanje slika na mobilnim telefonima postaju sve popularnije. U budućnosti se očekuje da će GPU Turbo biti sposoban da poboljša ova iskustva.

Pored velike nadogradnje Honor 10 telefona, kompanija planira i ekskluzivni test program za Honor fanove, preko "Honor C.E.O." inicijative. Ovo beta testiranje će biti dostupno samo izabranim fanovima i istaknutim korisnicima. Honor planira da regrutuje talentovane korisnike, koji su spremni da rado podele svoja iskustva koja imaju sa Honor tehnologijama.

Izvor: Honor

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Dejan Neregistrovan korisnik
Ceka se na honor 8 pro septembar , oktobar da stigne kao sto su najavili
Dzoni X Novi član postova: 128
Zvuči jako dobro, zavidim vlasnicima ovog telefona.

Skype 8.0 menja Classic verziju od 1. septembra

Glasine sugerišu da Microsoft možda sprema Android telefon

10104
10105
10106
10107
10108
10109