Greška

Došlo je do greške.

Šta će desiti sa vašim WhatsApp nalogom ako ne pristanete na novu, izmenjenu politiku privatnosti?

14.05.2021 20:07 | 0 Software/Web
Šta će desiti sa vašim WhatsApp nalogom ako ne pristanete na novu, izmenjenu politiku privatnosti?

 

Kontroverzna nova politika privatnosti WhatsApp-a stupa na snagu u subotu, 15. maja 2021. Ažurirani sporazum daje Facebook-u dozvolu da prikuplja vaše WhatsApp podatke, a mnogi korisnicii nisu srećni zbog toga. Uprkos tome, korisnici nisu primorani da automatski prihvataju nove uslove - ali oni koji na njih ne pristanu doživeće neke promene u uslugama. Na kraju, nećete moći da koristite aplikaciju, ali to će biti postepeni prelaz, jer tokom nedelja gubite sve više i više pristupa.

WhatsApp je periodično podsećao korisnike na promene privatnosti, ali za sada možete da odbacite obaveštenja i nastavite da koristite aplikaciju bez saglasnosti sa promenama.

Međutim, prema WhatsApp-u, „Posle perioda od nekoliko nedelja, podsetnici koje ljudi dobiju na kraju će postati trajni.“ To će se dešavati u različito vreme za sve korisnike u narednim nedeljama.

Kada se to dogodi, obaveštenje u aplikaciji blokiraće pristup vašoj listi ćaskanja ili drugim funkcijama dok ne pristanete na novu politiku privatnosti. I dalje ćete moći da prihvatate dolazne audio i video pozive tokom ovog perioda, kao i da čitate poruke ili odgovarate na njih putem WhatsApp push obaveštenja, ali nećete imati pristup funkcijama u aplikaciji.

Nakon nekoliko nedelja uskraćenih pojedinih funkcija aplikacije, korisnici će biti potpuno zaključani u WhatsApp-u - uključujući obaveštenja i dolazne pozive - sve dok ne prihvate ugovor o privatnosti. WhatsApp ne navodi koliko će vremena trebati da se ovo dogodi.

Iako WhatsApp neće odmah izbrisati vaš profil zbog neprihvatanja sporazuma, navedeni nalog će tehnički biti „neaktivan“ kada izgubite pristup aplikaciji. Nakon 120 dana neaktivnosti, vaš nalog će biti označen za brisanje. Izbrisani nalozi i podaci o porukama se ne mogu povratiti.

 

WApp.jpg

 

Korisnici WhatsApp-a imaju dve mogućnosti: Prvo, naravno, možete prihvatiti novi ugovor o privatnosti i nastaviti koristiti WhatsApp. To možete učiniti bilo kada, dok je vaš nalog još uvek aktivan, ali prihvatanje ranije znači i izbegavanje prekida usluge.

Drugo, ako odbijete da prihvatite novu politiku privatnosti, možete preći sa WhatsApp-a na neki novi servis za razmenu poruka. Nakon toga, trebalo bi da izbrišete i svoj WhatsApp nalog, ali pre nego što to učinite, izvezite svoje WhatsApp podatke i istoriju poruka. Ne možete da uvezete ćaskanje ili lične podatke u druge aplikacije, ali imaćete rezervnu kopiju poruka na koje možete kasnije da se pozivate.

Da biste sačuvali WhatsApp poruke (Android ili iOS):

  • Otvorite chat razgovora.
  • Dodirnite ime ćaskanja u vrhu ekrana da biste otvorili meni.
  • Pomerite se nadole do „Izvezi ćaskanje“
  • Možete da uključite medijske priloge u rezervnu kopiju ili samo sigurnosne kopije tekstualnih podataka.
  • Ponovite za sve ostale poruke koje želite da sačuvate.

Da zatražite podatke o nalogu (Android ili iOS)

Idite na Podešavanja> Nalog> Zatraži informacije o nalogu.
WhatsApp će vas kontaktirati u roku od tri dana sa vašim izveštajem o podacima koji se mogu preuzeti.

Izvor: Lifehacker

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


MacBook Pro 2021 donosi povratak nekih od omiljenih portova

Instagram vam konačno može dozvoliti da kreirate nove postove sa desktopa

10504
10505
10506
10507
10508
10509