Greška

Došlo je do greške.

SSD-ovi će postati primarni skladišni uređaji u laptopovima do kraja godine

16.02.2020 10:24 | 0 Hardver
SSD-ovi će postati primarni skladišni uređaji u laptopovima do kraja godine


Analitička kompanija Context World prognozira da će SSD-ovi u potpunosti zameniti HDD-ove kao primarni uređaj za skladištenje podataka u laptopovima do kraja godine, bar kada je u pitanju Zapadna Evropa. Tokom četvrtog tromesečja 2019. godine čak 93,3% novih laptopova je prodavano sa SSD-ovima kao primarnim skladišnim uređajima.

Jedan od faktora, koji su pojačali prihvatanje SSD-ova, bio je pad cene NAND-a u 2019. godini, što je pojeftinilo korišćenje SSD-ova u potrošačkim sistemima. Čak i sada, 256GB SSD-ovi su pristupačni, a ovaj kapacitet je dovoljan da zadovolji potrebe prosečnog laptop korisnika.

 

Pogledajte još: Patriot je predstavio P300 M.2 NVMe SSD seriju


Ovakav razvoj situacije naravno ne označava kompletan kraj HDD tržišta. Iako se važnost hard diskova na potrošačkom tržištu smanjila, SSD-ovi i dalje ostaju preskupi kao sredstvo za masovno skladištenje. HDD-ovi će nastaviti da se koriste kao sekundarni skladišni uređaji u laptopovima iz gornjeg segmenta i desktop sistemima.

Ovo važi i za NAS sisteme. U segmentu poslovnog tržišta HDD-ovi će nastaviti da se primenjuju dok god budu nudili bolju cenu u odnosu na SSD-ove.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Galaxy A71 5G se očekuje i van Kine i SAD

Baldur's Gate 3 bi mogao biti objavljen tokom ove godine

10203
10205
10206
10207
10208
10209