Greška

Došlo je do greške.

SSD diskovi ulaze u eru terabajtnih (TB) modela

21.11.2019 15:23 | 0 Hardver
SSD diskovi ulaze u eru terabajtnih (TB) modela

 

Poslednji zid odbrane mehaničkih hard diskova pred najezdom daleko brže i sigurnije NAND fleš tehnologije, jesu veliki kapaciteti i niža cena po GB slobodnog prostora. Međutim i taj zid se polako urušava jer tehnologija proizvodnje fleš memorije napreduje svakim danom. Trenutak kada će hard diskovi otići zauvek u police muzeja je sve bliži, a poslednja vest iz Hynix-a potvrđuje da će se to desiti mnogo brže nego što većina nas očekuje.

SK Hynix jedan od vodećih svetskih proizvođača memorija, lansirao je prve pretprodukcijske primerke SSD uređaja baziranih na 4D NAND memoriji proizvedene u 128 slojeva. Test proizvodi su isporučeni glavnim Hynix parterima u svrhu testiranja i ispitivanja njihovih radnih karakteristika, a radi se o fleš disku kapaciteta 1 TB, o SSD disku kapaciteta 2 TB tzv klijent uređaju kakav manje, više svi danas koristimo u svojim računarima i SSD modelu namenjenom poslovnom okruženju, kapaciteta čak 16 TB.

 

Povezana vest: Huawei sada ima i PCIe SSD disk od čak 32TB!

SK Hynix je započeo masovnu proizvodnju 128-slojnih 1Tb TLC NAND čipova tokom juna ove godine. Ovog meseca je isporučio prve terbajtne UFS 3.1 module za potrebe proizvođača mobilnih telefona i to upravo na bazi 128-slojne 4D NAND tehnologije. Obzirom da dosadašnji 1 TB modeli SSD diskova zahtevaju korišćenje velikog broja čipova, sa novim SK Hynix memorijama je broj potrebnih čipova prepolovljen. Takođe i fizičke dimenzije su pri tome smanjene jer su tanki svega 1 mm i stoga idealni za upotrebu u ultra tankim 5G “smartphone” modelima.

Pretpostavka je da će se mobilni telefoni sa novom generacijom fleš memorije pojaviti na tržištu u drugoj polovini iduće godine.

Izvor ITHome

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama| Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Galaxy S11 sertifikovan sa 5G i 25W brzim punjenjem

Panasonic potpuno gasi proizvodnju IPS LCD panela

  • Povezane teme:
  • ssd
10203
10205
10206
10207
10208
10209