Greška

Došlo je do greške.

Srbija dobila prvog mobilnog virtuelnog operatora

20.05.2016 12:29 | 20 Biznis IT
Srbija dobila prvog mobilnog virtuelnog operatora

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije u našoj zemlji je danas predstavila novog virtuelnog mobilnog operatora. Reč je o kompaniji Mundio Mobile, koji je prvi virtuelni operator u Republici Srbiji. Radi se o novom poslovnom modelu koji je sada došao u Srbiju ispred britanske kompanije Mundio Group koja planira da na našem tržištu otvori usluge međunarodnih pripejd poziva.

Mundio će raditi kao virtuelni mobilni operator i zakupljivaće pristup mrežnoj infrastrukturi operatora VIP Mobile. Reč je o novom poslovnom modelu gde VIP i Mundio posluju kao odvojene jedinice, a Mundio se oslanja na infrastrukuturu kompanije VIP Mobile. Koncept se primenjuje uspešno već godinama u regionu i svetu, a sada je došao i u Srbiju. Kada bude počeo da pruža usluge, Mundio Mobile će na našem tržištu koristiti brend koji se naziva Vectone Mobile.

20160520_110626.jpg

Na konferenciji za novinare u RATEL-u, javnosti su se obratili direktor RATEL-a doktor Vladica Tintor, direktor Mundio Mobile u Srbiji gospodin Čana Kurera, kao i Dejan Turk - direktor kompanije VIP Mobile u Srbiji. Rečeno je da je RATEL uložio velike napore da administrativne procedure budu brzo rešene, a ukoliko bude bilo interesovanja, otvoriće se prostor i za nove virtuelne operatore u Srbiji.

Za sada, Mundio Mobile planira da počne sa svojim uslugama pre kraja leta, a neki realističan cilj je septembar. Takođe najavili su da će otvoriti nova radna mesta u Srbiji, što u sferi marketinga i prodaje, što u sektoru korisničke podrške a razmišlja se i o preseljenju korisničke podrške, ili barem jednog njenog dela iz Velike Britanije u Srbiju. Direktor VIP Mobile za Srbiju Dejan Turk izrazio je zadovoljstvo time što je Mundio Group odabrala VIP Mobile za svog neposrednog partnera u realizaciji ovog posla.

Izvor: Benchmark

djukasrbin Users postova: 331
Pitam se dal iko cita uopste prigovore,videcemo taj operater kakav ce biti al ocekujem niske cene jer je 4ti i zadnji se pojavio na trzistu
alfaunits Član postova: 42059
U takvim situacijama, raport RATELu na MTS. Njima neki bot cita sve prigovore izgleda i identicno odgovara
djukasrbin Users postova: 331
Citiram korisnika: bojilicaNek dođe i Sveti Petar u vip se ne vraćam ni na pripejd ni na postpejd kao ni ostali ljudi koje su izradili.
Ja se kontam da predjem u vip,vec 3 puta sam imao konflikt sa mts-om,da ne duzim sa sva 3 primera,koliko god korisnik bio u pravu dal imao dokaze materijalne ili ne mts uvek isto odgovara, u sva 3 slucaja meni odgovorio neosnovano a ja crno na belo sve imam a sta da dizem dzevu i advokate zbog par hiljada din to i oni znaju e dosta mi je vise "neosnovane" sitacije,zasto bezis iz vipa?
rafiki Član postova: 1745
Citiram korisnika: DukeLanderSta ima da poskupi kad i ovako prevazilaze sve moguce cene u okolini?Zaboravih napisati da naslov nije dobar,prvi virtual oper. je bio VIP,koji je iznajmljivao mrezu i od Telekoma i od Telenora dok nije razvio svoju mrezu... ovi su numero due...
VIP nije bio MVNO jer je imao svoju infrastrukturu, iznajmljivao je samo deo radio mreze, tamo gde nije imao dovoljno svoje. Od prvog dana je imao svoje centrale, svoj biling sistem, svoj HLR...Pozdrav
Dejan R. Popovic, dipl. inz. Neregistrovan korisnik
Tacno je, prema clanu 7. stav 1.Zakona o elektronskim komunikacijama, da je jedan od glavnih zadataka RATEL-a da podstice konkurencijeu operatora i pruzalaca elektronskih komunikacionih mreža i usluga, u skladu sa odredbama ovog zakona i propisa donetih na osnovu njega, ali je tacno i da u ovom zakonu i Pravilniku o opštim uslovima za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija po rezimu opsteg ovlascenja, kao i u vazecem evropskom "Regulatory framework for electronic communications", nema ni odredbe niti reci o "virtuelnom mobilnom operatoru" (MVNO). Valja napomenuti da je "Politika" 6. septebra 2013. vec objavila da "SBB postaje četvrti mobilni operater", i da je RATEL uredno registrovao (ukljucujuci prestanak vazenja: 14.09.2015.!) da je jedna vrsta usluge koju pruza SERBIA BROADBAND - SRPSKE KABLOVSKE MREŽE jeste "usluga virtuelnog mobilnog operatora".

Google-ova Android VR platforma podržava Unreal igre

Svaka World of Warcraft ekspanzija je sada besplatna

10604
10605
10606
10607
10608
10609