Srbija dobila prvog mobilnog virtuelnog operatora

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije u našoj zemlji je danas predstavila novog virtuelnog mobilnog operatora. Reč je o kompaniji Mundio Mobile

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije u našoj zemlji je danas predstavila novog virtuelnog mobilnog operatora. Reč je o kompaniji Mundio Mobile, koji je prvi virtuelni operator u Republici Srbiji. Radi se o novom poslovnom modelu koji je sada došao u Srbiju ispred britanske kompanije Mundio Group koja planira da na našem tržištu otvori usluge međunarodnih pripejd poziva.
Mundio će raditi kao virtuelni mobilni operator i zakupljivaće pristup mrežnoj infrastrukturi operatora VIP Mobile. Reč je o novom poslovnom modelu gde VIP i Mundio posluju kao odvojene jedinice, a Mundio se oslanja na infrastrukuturu kompanije VIP Mobile. Koncept se primenjuje uspešno već godinama u regionu i svetu, a sada je došao i u Srbiju. Kada bude počeo da pruža usluge, Mundio Mobile će na našem tržištu koristiti brend koji se naziva Vectone Mobile.
20160520_110626.jpg
Na konferenciji za novinare u RATEL-u, javnosti su se obratili direktor RATEL-a doktor Vladica Tintor, direktor Mundio Mobile u Srbiji gospodin Čana Kurera, kao i Dejan Turk – direktor kompanije VIP Mobile u Srbiji. Rečeno je da je RATEL uložio velike napore da administrativne procedure budu brzo rešene, a ukoliko bude bilo interesovanja, otvoriće se prostor i za nove virtuelne operatore u Srbiji.
Za sada, Mundio Mobile planira da počne sa svojim uslugama pre kraja leta, a neki realističan cilj je septembar. Takođe najavili su da će otvoriti nova radna mesta u Srbiji, što u sferi marketinga i prodaje, što u sektoru korisničke podrške a razmišlja se i o preseljenju korisničke podrške, ili barem jednog njenog dela iz Velike Britanije u Srbiju. Direktor VIP Mobile za Srbiju Dejan Turk izrazio je zadovoljstvo time što je Mundio Group odabrala VIP Mobile za svog neposrednog partnera u realizaciji ovog posla.
Izvor: Benchmark

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi