Greška

Došlo je do greške.

Spremite se za jezive Facebook brojke

23.06.2018 20:58 | 10 Software/Web
Spremite se za jezive Facebook brojke


U okviru Facebookove Android aplikacije pronađena je još uvek neobjavljena "Your Time on Facebook" funkcija. Ovo pokazuje koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od poslednjih sedam dana, kao i prosečno vreme provedeno u aplikaciji tokom dana. Funkcija takođe omogućava podešavanje dnevnog podsetnika, koji korisnika obaveštava o tome da je prešao limit korišćenja koji je sam postavio, kao i prečicu za podešavanje Facebook obaveštenja.

Facebook je za TechCrunch potvrdio da radi na razvoju ove funkcije, a zvaničnik kompanije je istakao: "Uvek radimo na novim načinima, koji mogu da obezbede da vreme koje korisnik provede na Facebooku bude dobro utrošeno".

Funkcija bi Facebook korisnicima mogla da pomogne da budu racionalniji u tome koliko dugo vremena provode na društvenoj mreži. Ovo je posebno bitno u trenutku kada i iOS i Android u najnoviji verzijama donose sopstvene funkcije sa pregled koja aplikacija odvlači najveću pažnju korisnika i mogućnost podešavanja obaveštenja i restrikcije korišćenja aplikacije kada se dostigne određeni limit.


Pogledajte još: Nova EU pravila zadaju glavobolje internet gigantima

CEO Facebooka Mark Zakerberg je uporan u tvrdnjama da svaki trenutak koji se provede na Facebooku nije loš. Takođe, sugeriše se da je za korisnikovo dobro štetniji pasivni pregled sadržaja i gledanje videa, nego investirano deljenje sadržaja, komentarisanje i četovanje sa drugim korisnicima, što ljude čini da se osećaju više povezano i podržano.

Međutim, ova razlika između dva načina korišćenja Facebooka nije vidljiva u prototipu "Your Time on Facebook" alatke, koja izgleda tretira isto sve vreme provedeno na Facebooku. Ukoliko servis uspe da kreira sistem koji može da meri aktivno i pasivno vreme provedeno na Facebooku i kako ovo utiče na zdravlje, ovo bi moglo da korisnike natera ili da ograniče korišćenje aplikacije ili da Facebook koriste drugačije u direktnoj komunikaciji sa onlajn prijateljima.

Izvor: TechCrunch

-=crusader=- Users postova: 1028
paaa... u pravu si za secer/insulin/glad spregu ali osecaj sitosti potice i od volumena koji je prisutan u zeludcu ne samo od hormona, hrana koja je jaka na volumenu a energetski nije (salata) je najbolja za mrsavljenje i kontrolu tezine jer mozes da pojedes jako mnogo (i osetis se sitim) a da pritom ne unese veliku energetsku vrednost... uglavnom te seceri koji su jaki na energiji a slabi na volumenu ne zasite a uneses ogromnu kolicinu energije, kad dodas na to insulin/secer spregu jos je gore... its complicated
mnogi ljudi takodje zanemaruju "crpeci" efekat secera
"When your body processes carbohydrates – it takes vitamins and minerals to metabolize the food, specifically B vitamins, phosphorous, magnesium, iron, copper, manganese, zinc and chromium. When you consume sugar that is highly refined, you’re continually depleting your cells of these micronutrients without adding anything back besides the caloric content it contains."
nemanja123 Član postova: 5641
Citiram korisnika: -=crusader=-secer te u sustini nikad ne zasiti, naprotiv... just an FYIali da, u americi je secer svuda zamenjen kukuruznim sirupom koji je otp crystal meth u odnosu na aderal --- link ---
Ne mešaj sitost i zavisnost.Naravno da te zasiti, ali kad pojedeš više zbog velikog skoka glukoze u krvi skoči mnogo insulin koji mnogo smanji glukozu (ispod normale) i zbog tog pada osećaš opet glad i pospanost. Uostalom kao kada se prejedeš bilo čime.
-=crusader=- Users postova: 1028
Citiram korisnika: morbiusKao mali sam čitao naučno-fantastični roman "Space Merchants" pisan 1952. gde proizvođači dodaju alkaloid koji izaziva zavisnost u kafu kako potrošači ne bi mogli da promene njihovu marku kafe kada se navuku.I onda vidiš da su te metode došle i u stvarni svet. Proizvođači cigareta dodaju amonijak u duvan kako bi nikotin jače delovao. Keks se danas pravi sa tačno određenom količinom šećera da te nikad ne zasiti, već ga samo trpaš u usta. Facebook neće da skreneš pogled sa ekrana, moraš dvaput da pritisneš nazad da bi izašao iz aplikacije, ako pritisneš jednom samo refrešuje, prikaže ti novi sadržaj u nadi da će ti zadržati pažnju. Kompanije danas ne žele korisnike, one žele zavisnike.
secer te u sustini nikad ne zasiti, naprotiv... just an FYIali da, u americi je secer svuda zamenjen kukuruznim sirupom koji je otp crystal meth u odnosu na aderal --- link ---
calexx Član postova: 7520
После оваквих прича ми дође да и ја једном пробам тај фејсбук.
morbius Vip member postova: 4412
Kao mali sam čitao naučno-fantastični roman "Space Merchants" pisan 1952. gde proizvođači dodaju alkaloid koji izaziva zavisnost u kafu kako potrošači ne bi mogli da promene njihovu marku kafe kada se navuku.
I onda vidiš da su te metode došle i u stvarni svet. Proizvođači cigareta dodaju amonijak u duvan kako bi nikotin jače delovao. Keks se danas pravi sa tačno određenom količinom šećera da te nikad ne zasiti, već ga samo trpaš u usta. Facebook neće da skreneš pogled sa ekrana, moraš dvaput da pritisneš nazad da bi izašao iz aplikacije, ako pritisneš jednom samo refrešuje, prikaže ti novi sadržaj u nadi da će ti zadržati pažnju. Kompanije danas ne žele korisnike, one žele zavisnike.

Chrome za Android dobio funkciju koju su korisnici najviše tražili

AMD prikazao Enhanced Sync, dostupan za većinu modernih Radeon GPU-ova (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509