Greška

Došlo je do greške.

Sprema se sočna tužba za Meta-u

04.05.2022 13:01 | 0 Biznis IT
Sprema se sočna tužba za Meta-u

 

Pa neće moći tako gospodine Zakerberže uzvikivao bi Danilo Bata Stojković u nekom paralelnom univerzumu i alternativnoj verziji Balkanskog špijuna. Svima je već poznato da je naziv kompanije Facebook promenjen u Meta i da je svojevrsni bezobrazluk nazivati ovog posnulog giganta njegovim starim imenom. 

Ali, čini se da je tokom rebrandiranja neko od čelnika ove kompanije zaboravio da proveri postoji li negde već jedan takav sličan logo. Kako se ispostavilo, postoji nego šta, i to kod kreatora Internet Computer blockchain tehnologije, kompanije Dfinity. Ova kompanija podnela je tužbu protiv kompanije Facebook jer tvrdi da logo njihove kompanije deli previše sličnosti sa novim logom kompanije Meta. 

Kako se navodi u samom tekstu tužbe koja je podneta 29. aprila, “I Meta i Dfinity ciljaju istu klijentelu koja je u potrazi za novim tehnologijama i drugačijim korisničkim iskustvima.” Dakle, kompanija Meta, kojia želi da iskoristi NFT tehnologiju i drudge zgoditke koje donosi Web3 direktno ugrožava kompaniju Dfinity, pa sve to i sa veoma sličnim logom. 

 

Screenshot_2_1.jpg

 

A šta to tačno želi da postigne kompanija Dfinity? Pa, oni se trude da naprave decentralizovani blockchain pristup koji bi bio konkurencija trenutnom računarstvu u oblaku u kom su serveri u vlasništvu megakorporacija poput Google-a, Amazon-a, i drugih. 

Dakle, kompanija Meta mogla bi se naći u ogromnom problemu, jer se čini da se Dfinity ne šali. Naravno, nema ovde dobrih i loših momaka, jer su ultimativno u pitanju korporacije čiji je jedini cilj privlačenje što većeg broja korisnika u svoj ekosistem i ostvarivanje profita od svega toga, piše Decrypt

Međutim, izuzetno nam se dopada činjenica da će neko makar lupiti malu pecku porsnulomg gigantu koji je rešen da ceo svet tera put nekakvog metaverzuma. Pratićemo šta će se sve iz ove tužbe izroditi, a do tada sami procenite jesu li ova dva loga slična ili ne. 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Veliki jubilej za Mozilla Firefox

G.SKILL najavljuje novi komplet memorije DDR5-5600 CL28 sa ekstremnim niskim kašnjenjem

10604
10605
10606
10607
10608
10609