Specifikacije Samsung Gear A (Orbis) pametnog sata

Samsung je putem zvaničnog developer SDK-a otkrio nekoliko specifikacija Orbisa, ili Gear A pametnog sata kako će biti njegovo zvanično ime.

Vesti o Galaxy Note 5 fabletu su preplavile internet u poslednje vreme pa predstojeći Samsungov pametni sat nije dobio zasluženu pažnju. Međutim, sada je Samsung putem zvaničnog developer SDK-a otkrio nekoliko specifikacija Orbisa, ili Gear A pametnog sata kako će biti njegovo zvanično ime. Orbis će se odlikovati Super AMOLED displejem rezolucije 360×360 piksela kao i Tizen platformom uz UX korisnički interfejs.
Novi pametni sat će imati hardver kakav imaju i neki telefoni pa se “ispod haube” očekuje Exynos 3472 dual-core procesor koji radi na 1,2 GHz, Mali-400 MP4 GPU sa radnim taktom od 450 MHz, 768 MB RAM i 4 GB interne memorije kao i bateriju od 250 mAh. Gear A će imati Bluetooth 4.1 za povezivanje sa drugim smartfonima i tabletima, a postojaće i varijanta sa Wi-Fi (802.11 b/g/n) podrškom. Sat će imati GPS, akcelerometar, žiroskop, barometar i senzor otkucaja srca. Zvaničnu najavu očekujemo na Unpacked događaju na kome će biti predstavljen i Galaxy Note 5 fablet.
Naredni Samsungov pametni sat stiže uz opciju NFC mobilnog plaćanja
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi