Greška

Došlo je do greške.

Sony zvanično potvrdio da radi na novoj konzoli

10.10.2018 11:17 | 2 Games
Sony zvanično potvrdio da radi na novoj konzoli


PlayStation 4 se pokazao kao ogroman uspeh za Sony, daleko prevazilazeći konkurenciju po prodaji. Glasine o PlayStation 5 konzoli su se pijavljivale još i pre objave aktuelnog modela, a Sony je sada konačno objavio da radi na novom hardveru.

Iako se trendovi u gejming industriji menjaju, Sony nije završio sa tradicionalnim konzolama, a CEO Kenichiro Yoshida je za Financial Times potvrdio da je u pripremi PlayStation 4 (PS4) naslednik. Prema njegovim rečima, "neophodno je da postoji hardver naredne generacije".


Pogledajte još: Sony predstavio PlayStation Classic konzolu


Iako Yoshida izbegava upotrebu termina PlayStation 5, izvori sugerišu da nova konzola neće previše odudarati od PS4 modela i da će osnovna arhitektura biti slična.

Ima smisla da Sony zaista radi na hardveru naredne generacije, s obzirom na to da životni ciklus PS4 konzole traje već 5 godina. Prethodne generacije su trajale 6-7 godina pre nove objave, ali uspeh PS4 modela i nedostatak prave konkurencije od Xboxa bi mogli produžiti vek aktuelne generacije Sony konzole.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

blue Član postova: 2104
Normalno da će zadržati postojeći arhitekturu. PS4 i XO su postali samo lepo upakovani PC računari. Samim tim i problem sa kompatibilnošću predhodnih sistema biće rešen. Zašto bi ulagali ogormne pare u razvoj sopsvenih rešenja kad na tržištu imaju već postojeća. I to je odlična stvar i za nas korisnike. Hardver je samim tim jeftini (nema troškova razvoja), a ja ću svoj PSN nalog, i sve igre kupljenje na njemu za PS4, moći da koristim i na PS5.

Xiaomi prodao šest miliona Mi 8 telefona za četiri meseca

Asus osvežio ROG Strix PC novim Intel procesorima i RTX 20 GPU serijom

10404
10405
10406
10407
10408
10409