Greška

Došlo je do greške.

Sony zvanično potvrdio da budućih Xperia Z telefona više neće biti

25.02.2016 20:19 | 17 Mobile
Sony zvanično potvrdio da budućih Xperia Z telefona više neće biti

Proteklih dana, velika prašina se digla oko nepotvrđenih informacija da bi Sony mogao da ukine legendarnu Xperia Z seriju telefona, koju bi trebalo da zameni nova Xperia X serija, predstavljena tokom MWC 2016 sajma. Danas je Sony konačno i zvanično stavio tačku na glasine i nedoumice, posle čega je sve jasnije, a vesti se neće svideti fanovima Xperia Z linije telefona.

"Xperia Z linija je doživela svoju kulminaciju - Xperia X serija predstavlja novo poglavlje i evoluciju u našoj proizvodnoj strategiji. I dok je Xperia Z serija bila fokusirana na donošenje najboljih i najnaprednijih Sony tehnologija u smartfone, Xperia X serija je bazirana na donošenju pametnog i prilagodljivog Sony korisničkog interfejsa preko kamere, poboljšanih performansi baterije i hardverskog/softverskog dizajna", ističu u kompaniji Sony.

Dakle, sada je i zvanično - Xperia Z linije više neće biti, a nova X serija telefona će manje ili više doći kao njena zamena. Ono što mnogi sada pretpostavljaju, jeste da će se Sony preko Xperia X linije telefona više fokusirati na širu implementaciju uređaja iz srednjeg segmenta, nego što će to biti slučaj sa premijum ueđajima. Ovo je svakako primetno i kod novih Xperia X i XA modela, koji definitivno spadaju u telefone iz srednjeg segmenta. Ovo se čak može reći i za Xperia X Performance, koji i pored Snapdragon 820 čipa, jake kamere i drugih Sony elemenata, zaostaje za Z5 Premium modelom kada je displej u pitanju, a tu je i informacija da telefon neće biti dostupan na nekim bitnim tržištima.

Koliko će ovaj potez kompanije Sony biti od značaja u očuvanju kompanijinog prilično poljuljanog poslovanja sa mobilnim uređajima, ostaje da se vidi. Iako trio Xperia X uređaja ne može da se pohvali spektakularnim inovacijama, prve impresiju sugerišu da se radi o odličnim telefonima.

Izvor: GSMArena

Sve informacije u vezi sa kompanijom Sony, možete pogledati na Sony stranici, na Benchmark sajtu

Aleksa92 Član postova: 284
"Sony nije poznat po realnim cenama" izvini druže a Samsung i Apple jesu??? marketing je bitan a Sony ga nema... ali zato ima dobre proizvode, za mene je to dovoljeno...
smajli Neregistrovan korisnik
Kako da poprave prodaju ako im se ovi telefoni ne nadju na svi trzistima i to u sto kracem roku, a ne kroz 3 meseca na par trzista?! Slazem se za pucanje sebi u nogu.
[SAJ]ber Kurajber Član postova: 14038
Sony da ne bude skup? Nemoguce.
Sto se nize budu spustali sve ce vise imati problema s kinezima jer ne mogu da im pariraju cenom.
Nista Član postova: 589
Video je Sony da ih je "neki" Huavej, Lenovo ili Xiaomi presisao na listi i iz top 5 izbacili jedan LG. Pokusace sa telefonima iz srednjeg segmenta da poprave prodaju. To mze da bude ako ne budu papreno skupi, u suprtonom mogu da prestanu da prave smartfonove.
Uros Neregistrovan korisnik
Ne znam za to,cale koristi z5,a ja sam nekad koristio z1,sad imam note 4.Ali stvarno ja sam z1 bio napunio do vrha znaci,ne znam ni sam koliko je tu igrica i aplikacija bilo instalirano i radio je perfektno,nikakav bug,bas nista.A note 4 krace koristim jedno sam ga vec resetovao,i sad je zreo za reset.

Redstone buildovi se neće pojaviti na WP 8.1 telefonima pre zvanične objave Windows 10 Mobile verzije

Gmail za Android dobio Rich Formatting i Instant RSVP funkcije

10104
10105
10106
10107
10108
10109