Greška

Došlo je do greške.

Sony započinje testiranje 1440p opcije za PS5

28.07.2022 16:09 | 0 Games
Sony započinje testiranje 1440p opcije za PS5

Sony je započeo sa testiranjem opcije prikaza u 1440p rezoluciji za korisnike PS5 gejming konzola. Testeri će danas dobiti priliku da isprobaju Beta verziju upravljačkog softvera za konzolu koji će im omogućiti prikaz u 2560x1440 rezoluciji, bolje održavanje gejmlista i neke nove opcije za društvene mreže.

Nova opcija video prikaza u 1440p rezoluciji, omogućiće vlasnicima PS5 konzola da izaberu rezoluciju prikaza kompatibilnu sa njihovim televizorima i monitorima. Ukoliko igra podržava 1440p mod, onda će biti automatski podržan prikaz na ovoj rezoluciji, dok će 4K igre izvući korist od poboljšanog korišćenja tehnologije eliminacije nazubljenosti ivica objekata, primenom supersampling tehnologije i skaliranjem na nižu rezoluciju.

PS5_1440p_resolution.jpg

Prema pisanju portala The Verge,  korisnici PS5 konzole u kombinaciji sa učitanim  beta softverom će moći da provere da li njihov ekran povezan HDMI kablom, podržava opciju prikaza u 1440p rezoluciji u odeljku za podešavanja video opcija u okviru PS5 kontrolnog panela.

Bez podrške za VRR, ali zato bolja organizaja gejming lista i neke nove opcije za društvene mreže

Međutim, nije sve tako bajno kao što se može učiniti na prvi pogled. Sony upozorava da opcija varijabilne brzine osvežavanja ekrana nije dostupna na 1440p rezoluciji prikaza, kao što je to slučaj sa režimom prikaza u 1080p i 4K rezolucijama.

Korist od novog softvera za PS5 će osetiti i svi oni koji vode računa o organizaciji igara i vođenju ažurnih gejming spiskova kroz liste igara koje olakšavaju čitav ovaj postupak. Možete kreirati spiskove igara iz glavne baze igara, a svaka lista će podržati do maksimalno 100 igara. Postoji ograničenje od maksimalno 15 spiskova pri čemu se igre sa diskova, digitalne i kao i one koje se strimuju, mogu bez problema dodati na ove liste. Praktično gledano, to je direktorijum u koji možete dodati više igara.

ps5_gamelist.jpg

Sony je u novi softver dodao i neke nove opcije za društvene mreže, uključujući i opciju zahteva kojim ćete pozvati prijatelja da započne sa daljenjem ekrana i obaveštenja kako bi vas pozvali da se pridružite igri koja je u toku. Takođe, moći ćete da šaljete stikcy i glasovne poruke tokom zabave i pri tome jasno uočite razliku između 3D i stereo zvuka kako bi izabrali odgovarajuća podešavanja.

Za sada Sony testira novi PS 5 softver isključivo sa beta testerima, ali se pretpostavlja da će uskoro postati dostupan svim vlasnicima PS5 gejming konzole, najverovatnije tokom narednih meseci.

Zabavite se bolje i više uz Motorolu g32

Samsung S23 definitivno bez Exynos procesora, tvrdi Qualcomm

10404
10405
10406
10407
10408
10409