Greška

Došlo je do greške.

Sony Xperia 1: dugački 4K ekran, napredne funkcije kamere

25.02.2019 10:30 | 4 Mobile
Sony Xperia 1: dugački 4K ekran, napredne funkcije kamere


Sony je tokom MWC 2019 konferencije predstavio svoj najnoviji premijum telefon, pod nazivom Xperia 1. Telefon karakteriše jednostavnija, ravna konstrukcija poleđine, ali istovremeno obezbeđuje dobro držanje u ruci preko zakrivljenja na staklenom panelu. Senzor otiska prsta je pomeren u taster za paljenje s desne strane uređaja.

Primetno je da je Xperia 1 veoma dugačak telefon. Razlog je to što 6.5-inčni OLED displej ima 21:9 odnos stranica. Rezolucija ekrana je 4K (3840 x 1644P) i nudi izuzetno jasnu sliku. Telefon takođe nudi 10-bitnu gradaciju za čistiji prikaz različitih boja.

Sony je uvek poklanjao dosta pažnje zvuku na svojim premijum telefonima, a tako je i sada. Japanska kompanija je, u saradnji sa Dolby Atmosom, razvila "multi-dimenzionalni" zvuk za koji tvrdi da će podići korisnikovo multimedijalno iskustvo na mobilnim uređajima.

sony2_57.jpg


Na poleđini Xperia 1 telefona nalaze se tri kamere, a svi senzori imaju 12MP rezoluciju (super-širokougaoni, standardni i telefoto). Sony je istakao svoj novi BIONZ X algoritam, koji omogućava da se Xperia 1 Eye kamera fokusira sa izuzetnom preciznošću, donese veliku brzinu za kreiranje burst fotografija od 10 frejmova u sekundi. Oni koji vole da snimaju video telefonom, imaju čemu da se raduju, uz novu Cinema Pro funkciju. Tu su preseti za kontrolu boja i mogućnost snimanja u 4K HDR u 21:9 formatu. Snimci se stabilizuju kombinacijom optičke i digitalne stabilizacije.

Kada je standardni hardver u pitanju, Xperia 1 koristi Qualcomm Snapdragon 855 čipsetu kombinaciji sa 6GB RAM-a, kao i 64GB/128GB skladišta. Kapacitet baterije je 3300mAh. Sa softverske strane, tu je podrška preko Android 9 Pie platforme.

Sony Xperia 1 će biti dostupan u crnoj, beloj, sivoj i ljubičastoj varijanti, krajem proleća ove godine. Sony nije objavio detalje o ceni telefona.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Sloba Neregistrovan korisnik
Kao i uvek, na samom vrhu!
Ivke Neregistrovan korisnik
Sony je uvek imao vrhunske mobilne telefone, mislim da je Xperia 1 među tri najbolja telefona trenutno.
markosimicx Novi član postova: 89
Konacno kamera ima OIS, po meni ovaj tel sada bez problema moze u "borbu" sa samsung i huawei jer ima svo sto i oni. Ekran je odlican 4K OLED HDR i ovo moze da bude najbolji ekran na jednom telefonu jedino je baterija mogla da bude malo veca sve ostalo je po meni na mestu cak i ekran. Mislim da ce cena za ovo biti preko 1000e...

Predstavljen LG V50 ThinQ 5G

Xperia 10, 10 Plus i Xperia L3 su Sony aduti za srednji i donji segment tržišta

10104
10105
10106
10107
10108
10109