Sony sistem donosi Android Auto i Apple CarPlay u svaki automobil

Kako naši telefoni mogu da se priključe na sve više servisa za strimovanje muzike, navigacija i razmene poruka, ima smisla i da budu oslonac automobilskog multimedijalnog sistema

Kako naši telefoni mogu da se priključe na sve više servisa za strimovanje muzike, navigacija i razmene poruka, ima smisla i da budu oslonac automobilskog multimedijalnog sistema. Nažalost, ne može svaki automobil da podrži Android Auto i Apple CarPlay sisteme. Međutim, Sony ovde ima rešenje a to je XAV-AX100 resiver koji podržava oba standarda i povezuje se na vaše uređaje preko Bluetooth-a.
U tom slučaju ne morate da nosite rezervni telefon ili brinete o tome da pređete na novi audio sistem kada zamenite Android i Apple telefone. Ovo znači da će korisnici Androida biti u stanju da čuju njihove SMS i WhatsApp poruke kao i da diktiraju odgovore, Google Maps za navigaciju, dok će korisnici iPhone telefona moći da koriste Siri, iMessage i Apple Maps. XAV-AX100 takođe sadrži 6,4-inčni ekran i podršku za kameru, a njegova cena je 500 dolara. Prodaja ovog sistema će početi u novembru.
Google I/O 2016: uskoro ćete moći da koristite Android Auto i bez kompatibilnog automobila
Izvor: TheNextWeb

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi