Sony predstavio PlayStation Move kontroler

Sony je na GDC (Games Developers Conference) manifestaciji formalno najavio PlayStation Move, novi kontroler za PlayStation konzolu koji će omogućiti nove igre sa naprednom detekcijom pokreta. Nalik na Wii kontrolere, PlayStation Move se sastoji iz glavnog kontrolera i sub-kontrolera. U kompaniji tvrde da će biti neuporedivo precizniji od kontro

Sony je na GDC (Games Developers Conference) manifestaciji formalno najavio PlayStation Move, novi kontroler za PlayStation konzolu koji će omogućiti nove igre sa naprednom detekcijom pokreta. Nalik na Wii kontrolere, PlayStation Move se sastoji iz glavnog kontrolera i sub-kontrolera. U kompaniji tvrde da će biti neuporedivo precizniji od kontrolera na Wii konzoli, kao i da će raditi bez ikakvog laga. Ceo sistem radi preko Bluetooth konekcije, pri čemu Move komunicira sa PlayStation Eye web kamerom. Ovo donosi i prednost u smislu da Eye može da “ugrabi” i glasovne komande, te da i to može biti implementirano u igre. Loptica na vrhu kontrolera nosi oznaku Light Sphere. Čemu služi? Da menja boju kako bi poboljšala atmosferu, ako se to može nazvati svrhom.

Prema prvim reakcijama, osetljivost i brzina reakcije su veliki adut ovog kontrolera, koji sledi “tri ose” filozofiju, kako kada se radi o žiroskopu, tako i o akcelerometru. Kontroler se napaja preko punjive Li-Ion baterije i stoga ima veoma malu masu. Sony je objavio da već 36 izdavača i developera podržava novi kontroler, odnosno da će se tokom fiskalne godine pojaviti barem 20 naslova koji će podržavati Move kontroler i njegove specifičnosti. U te igre se ubrajaju Socom 4, Dukes, Sports Champion, The Shoot, Slider, TV Superstars, Move Party i Motion Fighter. Očekuje se da će kontroler postati dostupan do kraja godine, te da će njegova cena u kompletnoj varijanti sa svim potrebnim dodacima iznositi manje od 100 dolara. Biće u ponudi i posebni paketi, na primer bez Eye web kamere za one koji je već imaju. Kao termin pojavljivanja se pominje jesen.

Izvor: Trustedreviews

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi