Sony predstavio EvolutionUI koji evoluira tokom vremena (video)

Kada uzmete novi smartfon svakako ne želite da se bavite svim komplikovanim podešavanjima i opcijama. Stoga, EvolutionUI skriva neka naprednija podešavanja dok korisnik ne bude spreman za njih.

Sony je najavio novi istraživački projekat, koji bi mogao promeniti način na koji ljudi uče da koriste novi telefon. Projekat nosi naziv EvolutionUI, a kako mu ime govori radi se o korisničkom interfejsu koji evoluira kako vreme odmiče. Kada uzmete novi smartfon svakako ne želite da se bavite svim komplikovanim podešavanjima i opcijama. Stoga, EvolutionUI skriva neka naprednija podešavanja dok korisnik ne bude spreman za njih.A kako će softver znati kada ste spremni? Što se više koristi uređaj, više novih funkcija se otkriva. Na primer, prvi put kada startujete Android uređaj uz EvolutionUI, videćete samo početni ekran, četiri aplikacije na ekranu i sve zaključano kako ne biste nešto slučajno pomerili. Kako sve više budete koristili uređaj, više funkcija će se pojavljivati, uključujući mogućnost dodavanja prečica na desktop i drugo. Ideja je interesantna, ali deluje kao nešto što će se koristiti samo sa prvim Android smartfonom. Nakon što se otkrije većina funkcija, obično niije teško otkriti kako se koristi drugi uređaj. Sony EvolutionUI je istraživački projekat i za sada nema garancija da će dospeti na smartfone kao realna funkcija.Izvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi