Sony potvrdio da nema planove da predstavi Quad HD smartfone

Trenutno, Sony ne veruje da ekrani sa veličinom oko 5.5 inča mogu u potpunosti da profitiraju od Quad HD rezolucije. Pored ovoga, Quad HD displeji negativno utiču na bateriju uređaja.

Većina relevantnih proizvođača smartfona već ima bar jedan smartfon sa Quad HD (2560 x 1440p) ekranom, ali Sony nije među njima. Prošle godine, Sony je čvrsto stao iza odluke da ne objavi Xperia Z3 uz Quad HD displej, a ove godine kompanija radi istu stvar – ovoga puta sa Xperia Z3+ modelom.Sony predstavio Xperia Z3+ telefonDžonatan Lin, generalni menadžer za Sony Mobile Tajvan, je nedavno u intervjuu istakao da će kompanija lansirati Quad HD smartfone kada bude bila sigurna da može da načini značajna poboljšanja u kvalitetu displeja i tehnologiji digitalne obrade slike. Trenutno, Sony ne veruje da ekrani sa veličinom oko 5.5 inča mogu u potpunosti da profitiraju od Quad HD rezolucije. Pored ovoga, Quad HD displeji su i veći potrošači i negativno utiču na bateriju uređaja. Dugotrajna baterija je jedan od zaštitnih znakova flagship modela kompanije, tako da ne čudi što Sony ne želi da se odrekne ovih pogodnosti i još uvek se drži na savršeno dobroj 1080p rezoluciji.Izvor: SoftpediaSve informacije u vezi sa kompanijom Sony, možete pogledati na Sony stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi