Sony potpisao ugovor za prodaju PlayStation konzola u Kini

Dogovor će voditi ka stvaranju dva zajednička poduhvata, i oba će biti sa lokacijom u slobodnoj trgovinskoj zoni u Šangaju, a radi se o izradi i prodaji PlayStation konzola.

Kompanija Sony potpisala je ugovor sa Shanghai Oriental Pearl grupom oko prodaje PlayStation konzola u Kini, državi koja je nedavno (prošlog septembra) ukinula zabranu na prodaju gejming konzola koja je trajala 13 godina. Dogovor će voditi ka stvaranju dva zajednička poduhvata, i oba će biti sa lokacijom u slobodnoj trgovinskoj zoni u Šangaju, a radi se o izradi i prodaji PlayStation konzola. Japanski konglomerat će imati 49 posto udela u jednom i 70 posto udela u drugom poslovanju, navodi se dalje u izveštaju. Sony-ev potez dolazi nakon što je Microsoft najavio da će u septembru početi prodaju Xbox One konzola u toj zemlji. Međutim, Microsoftu i Sony-u neće biti lako da prodaju konzole u ovoj zemlji, prevashodno zbog rasprostranjene piraterije.
Izvor: Ibtimes

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi