Greška

Došlo je do greške.

Sony PlayStation 4 ekosistem je zabeležio prodaju od preko milijardu igara

09.01.2020 14:37 | 0 Biznis IT
Sony PlayStation 4 ekosistem je zabeležio prodaju od preko milijardu igara


Sony je objavio koliko je kompanijina PlayStation 4 platforma velika, a istaknute su neke zanimljive statistike, uključujući i prodaju preko milijardu igara do sada.

Kompanija je tokom CES sajma ukazala na ogrmnu dominaciju PlayStation 4 ekosistema u gejming industriji. Najveća zarda dolazi od prodaje softvera, a tokom sedam godina koliko postoji PS4, gejmeri su kupili neverovatnih 1,15 milijardi PlayStation 4 igara. Okvirno gledano, prosečan PS4 vlasnik poseduje devet igara.

Sony je takođe potvrdio da je PlayStation VR prodat u preko pet miliona primeraka do sada. PS Plus pretplatnici takođe predstavljaju značajnu stavku u Sonijevoj metrici. Kompanija trenutno ima 38,8 miliona PlayStation Plus pretplatnika na svojoj mreži. To pokazuje da se oko 36% vlasnika PS4 konzole pretplaćuje na servis.

 

Pogledajte još: PlayStation 4 je postao druga najprodavanija konzola svih vremena

 


Kompanija je takođe podsetila da PlayStation 5 neće predstavljati nikakav preokret ili resetovanje postojećeg stanja. Sony ističe da će PS5 predstavljati nastavak i evoluciju ekosistema, a prihvatiće sve ono što je PS4 načinilo moćnim uz dodavanje poboljšanja.

Očekuje se da će Sony predstaviti PlayStation 5 na specijalnom događaju u februaru 2020. godine. Konzola će se na tržištu naći tokom prazničnog perioda, krajem godine, i mogla bi koštati 499 dolara.

Izvor: TweakTown

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Intelov Ghost Canyon NUC može da primi GPU desktop veličine

Samsungov novi T7 Touch prenosivi SSD ima ugrađen čitač otiska prsta

10604
10605
10606
10607
10608
10609