Greška

Došlo je do greške.

Sony patent zamišlja konzolu sa dva GPU-a

04.12.2020 19:29 | 0 Games
Sony patent zamišlja konzolu sa dva GPU-a


Patent, za koji je kompanije Sony podnela zahtev u januaru prošle godine, otkriva ambiciozan projekat rada na konzoli koja ima dva GPU-a. Ovo je slično nekim PC konfiguracijama sa Nvidia SLI ili AMD CrossFire GPU podrškom. Patent, međutim, pominje da je implementiranje dve grafičke karte u konzolu složenije nego u slučaju PC uređaja.

Detalji patenta pokazuju kako bi dva GPU-a mogla raditi simultano u renderovanju jednog frejma ili podeliti frejm na dva i proslediti ga ka dve GPU jedinice.

Pominje se i varijanta konzole iz višeg segmenta, sa većim i bržim skladištem i dve grafičke karte, kao i verzija koja ima samo jedan GPU. Ovo bi moglo biti nešto u ravni PS4 i PS4 Pro konfiguracija (izuzimajući GPU deo naravno). Može se pretpostaviti da Sony već radi na PlayStation 5 Pro konzoli sa dva GPU-a. To bi potencijalno moglo omogućiti kvalitetnije VR iskustvo i 4K gejming @120fps. Na kraju, dva GPU-a bi imala svoj memorijski kontroler i memoriju.

sony_2.jpg

Na kraju, patent ukazuje na cloud gejming, koji zahteva dodatni uređaj opremljen senzorima kao što su NFC, GPS, IR blaster, biosenzori, senzori za vreme i drugo. Uređaj bi bio povezan sa konzolom, kako bi se omogućio rad preko clouda, kao i cloud gaming.

Kao i uvek kada su u pitanju patenti, ne može se reći kada bi ovakvo rešenje moglo biti pretočeno u finalni proizvod, a takođe ne postoje garancije da će se to uopšte i desiti.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Produžena garancija za sve Huawei uređaje

FCC delimično otkriva dizajn Nokia 5.4 telefona

10404
10405
10406
10407
10408
10409