Greška

Došlo je do greške.

Sony otkriva više detalja o svojoj PlayStation 5 konzoli

09.10.2019 14:58 | 0 Games
Sony otkriva više detalja o svojoj PlayStation 5 konzoli


Naredna konzola kompanije Sony će i zvanično nositi naziv PlayStation 5, bez ikakvih kodnih imena i dodataka (ili PS5 za one koji vole skraćenice).

Sony je sada objavio značajno više informacija o svojoj konzoli naredne generacije, potvrđujući da će uređaj koristiti AMD Zen procesor, Radeon Navi grafičku kartu i imaće podršku za hardverski-akcelerisani raytracing.

Kada su u pitanju kontroleri, PlayStation 5 će imati novi dizajn, a korisnicima će biti ponuđen haptički odziv, prilagodljivi okidač, veća baterija i USB Type-C podrška. Sa PS5 konzolom, Sony planira da ispravi sve probleme koje je imao DualShock 4, ali i da korisnicima omogući nove funkcije.

Zahvaljujući dodatku SSD skladišta, PlayStation 5 će korisnicima ponuditi brža vremena učitavanja igara i potencijalno će omogućiti da igre zauzimaju manje prostora. Pored ovoga, PlayStation 5 će korisnicima omogućavati da instaliraju specifične sekcije igara zasebno.

 

Pogledajte još: Koncept renderi za PlayStation 5 konzolu ili PS5 Development Kit


Fizičke igre za PlayStation 5 će koristiti 100GB optičke diskove, što će sistem načiniti kompatibilnim i za 4K Blu-ray filmove. Instaliranje igara će biti obavezno, jer plejeri optičkih diskova ne mogu da se porede sa I/O performansama SSD-ova.

Očekuje se da će Sony PlayStation 5 biti revolucionarna konzola, koja će omogućiti raytracing mejnstrim korisnicima, uz velike nadogradnje za CPU, GPU i skladište u odnosu na svog prethodnika.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Windows 10 preview omogućava Android pozive na PC-u

Instagram je najnovija aplikacija koja dobija Dark Mode za iOS i Android

10404
10405
10406
10407
10408
10409