Sony odeljenje sa senzorima je sada posebna kompanija

Sony transformiše jedno od svojih najuspešnijih poslovanja, sa image senzorima, u potpuno novu kompaniju nazvanu Sony Semiconductor Solutions

Sony transformiše jedno od svojih najuspešnijih poslovanja, sa image senzorima, u potpuno novu kompaniju nazvanu Sony Semiconductor Solutions. Svi čipovi će biti proizvedeni u okviru nove kompanije, ali je Sony poručio u saopštenju sa će “image senzori biti primarno područje fokusa”.
Novo odeljenje će biti izvučeno iz Sony grupe odeljenja kao deo velike reorganizacije, dok će ostatak grupe “za sisteme skladištenja i baterije” biti uključeno u druge operacije u okviru kompanije. Sony je naglasio da će nova kompanija poslovati “pored postojećih kompanija iz Sony grupe”, a da je početak rada predviđen za 1. april 2016. godine. Podsetićemo da je Sony načinio sličan potez sa odeljenjem za televizore i aparate za kućnu zabavu, koje sada radi kao zasebna celina.
Gejming na smartfonima naterao Sony da odustane od naslednika PlayStation Vita konzole
Izvor: Engadget
Sve informacije vezane za Sony, možete pogledati na Sony hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi