Sony objavio fotografiju kreiranu zakrivljenim CMOS senzorom

Sony je nedavno objavio i fotografiju koja je kreirana zakrivljenim senzorom, a istakao je da su zakrivljeni CMOS senzori već spremni za masovnu proizvodnju.

Senzori za kamere, bilo da su u pitanju DSLR, kompakt fotoaparati ili smartfoni, uglavnom su ravni. Međutim, Sony želi da promeni ovu sliku predstavljanjem CMOS senzora koji je zakrivljen. Prema kompaniji Sony, zakrivljeni senzor oponaša zakrivljenost ljudske mrežnjače, što potencijalno rezultira fotografijama koje su kreirane onako kako gledamo u određenu sliku. Sony je nedavno objavio i fotografiju koja je kreirana zakrivljenim senzorom. Prema Soniju, prva ideja je bila da se oponašaju oči organizma. Ono što je ohrabrujuće i donosi dozu uzbuđenja, jeste što je Sony objavio da su ovi zakrivljeni senzori već spremni za masovnu proizvodnju. Sony očekuje da će senzori dospeti u digitalne kamere/fotoaparate, a kreirana je i manja verzija za mobilne uređaje.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi