Sony Mobile nije na prodaju, tvrdi potpredsednik kompanije

Prošlog meseca pojavile su se informacije da Sony razmatra prodaju svog Sony Mobile odeljenja, ali potpredsednik kompanije tvrdi da Sony Mobile nije na prodaju.

Prošlog meseca pojavile su se informacije da Sony razmatra prodaju svog Sony Mobile odeljenja. Kazuo Hirai, CEO kompanije Sony je istakao da ne može da odbaci strategiju koja uključuje i prodaju mobilnog odeljenja, posebno sada kada se čitava kompanija fokusira na profit. Sony je trenutno u krizi jer ima problema da se održi konkurentnim na tržištu, sa kineskim kompanijama kao što su Huawei, Xiaomi i Lenovo, dok na tržištu Amerike nema partnerstvo sa četiri glavna provajdera. Trenutno, Sony drži svega tri odsto globalnog smartfon tržišta.Ipak, Tim Herison, potpredsednik globalnih komunikacija i PR kompanije Sony Mobile, ističe da ono što je Hirai želeo da kaže jeste: “Vidite, mi smo odrasla kompanija i moramo sve opcije da držimo otvorenim”. Herison ističe da CEO kompanije nema nameru da se otarasi Sony Mobile odeljenja. “On uopšte nije rekao da smo na prodaju. Kategorički, mi nismo na prodaju”, istakao je Herison.Izvor: Phone Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi