Greška

Došlo je do greške.

Sony Mobile navodno napušta nekoliko tržišta širom sveta

28.06.2018 22:00 | 0 Biznis IT
Sony Mobile navodno napušta nekoliko tržišta širom sveta


Sony je ostao čvrst u svojim namerama da opstane na mobilnom tržištu, čak iako više nema onoliki tržišni udeo kakav je kompanija imala nekada. Kompanija nastavlja da proizvodi solidne telefone, ali joj je sve teže da drži korak sa rivalskim uređajima drugih proizvođača. Sada se sugeriše da Sony Mobile razmišlja o napuštanju nekoliko tržišta kako bi smanjio gubitke.

Poznati dojavljivač @evleaks, koji ima prilično respektabilne rezultate kada su procurele informacije u pitanju, tvrdi da Sony Mobile planira da zatvori svoje poslovanje i kancelarije na Srednjem Istoku, u Turskoj i u Africi do kraja godine. Kompanija će, prema navodima, ovu odluku doneti u oktobru.

Sony sprema Xperia XZ3 Premium sa 18:9 ekranom i Android P softverom


Iako Sony telefoni više nemaju masovno prisustvo kao nekada, kompanija i dalje ima veliki broj fanova koji iščekuju Sony telefone i kupuju ih. Ukoliko su ovi fanovi bazirani na teritorijama sa kojih će Sony izaći, prema tvrdnjama @evleaksa, ovo se sigurno neće dopasti korisnicima. To znači da je odluka kompanije isključivo poslovnog karaktera, da izađe sa tržišta i regiona na kojima ne zarađuje.

Ostaje da se vidi da li će se ovi navodi i obistiniti, kao i da li Sony ima planove da ode sa još nekih tržišta telefona u budućem periodu.

Izvor: Ubergizmo

Komentari

0 Dodaj komentar

YouTube picture-in-picture mod dostupan većem broju korisnika

Instagram Lite stigao na Android

10604
10605
10606
10607
10608
10609