Greška

Došlo je do greške.

Sony Lytia bi mogla biti nova tehnologija kamera senzora za telefone?

07.08.2021 18:59 | 0 Mobile
Sony Lytia bi mogla biti nova tehnologija kamera senzora za telefone?


Krajem jula ove godine, kompanija Sony Group Corporation podnela je zahtev kod EUIPO organizacije za zaštitu naziva Lytia. Trejdmark "Lytia" je kategorisan kao Klasa 9 sa sledećim opisom: Poluprovodnici; mobilni telefoni; pametni telefoni; lični digitalni asistenti.

Opis je kratak, ali daje osnova za brojna druga pitanja. Šta je Sony Lytia i da li japanski proizvođač namerava da razvije sopstveni čip za pametne telefone? U 2015. godini bilo je nekoliko glasina da Sony radi na sopstvenom procesoru za svoje Xperia telefone. Ipak, do ovoga nikada nije došlo.

Međutim, poluprovodnici ne uključuju samo procesore, već i senzore slike. Stoga je moguće da ova prijava za zaštitu imena ima neke veze sa senzorima za kameru koje kompanija proizvodi. Sony je lider na tržištu senzora za fotografisanje, a kompanijine senzore koriste i mnogi drugi proizvođači telefona.

 

Ako ste propustili: Sony pojasnio: Xperia 1 III će dobiti bar dva Android ažuriranja


Izgleda da prijava za patent ukazuje na to da je Sony razvio sledeću inovaciju na polju senzora kamera. Lytia je verovatno nova tehnologija koja se može koristiti za senzore slike, slično kao što kompanija koristi 'Pregius' i 'SenSVIR' tehnologiju za svoje CMOS senzore. Lytia bi mogla biti komercijalni naziv nove, još uvek nepoznate tehnologije.

Ova prijava patenta za zaštitu naziva možda ima veze i sa partnerstvom, objavljenim prošle godine između kompanija Sony i Microsoft. Dve kompanije sarađuju na novim rešenjima za tehnologije pametnih kamera i video analitike sa veštačkom inteligencijom.

Izvor: LetsGoDigital

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Honor X20 5G primećen na Geekbenchu sa Dimensity 900 čipsetom

100.000 telefona reciklirano uz pomoć Telenora

10104
10105
10106
10107
10108
10109