Greška

Došlo je do greške.

Sony je patentirao AI koji može da igra igre za vas

24.04.2021 16:03 | 0 Games
Sony je patentirao AI koji može da igra igre za vas


Pred objavu PlayStation 5 konzole, Sony je patentirao nekoliko tehnologija pokretanih veštačkom inteligencijom (AI), koje uglavnom obezbeđuju savete i vodiče tokom gejmpleja. Sada se pojavio još jedan patent, ovoga puta za AI funkciju koja može da preuzme kontrolu i igra igru za korisnika.

Patent opisuje AI koji generiše gejmplej profil za svakog igrača, crpeći informacije iz njegovih navika tokom igranja, stila gejminga i drugih elemenata. Kada se prikupi dovoljna količina podataka, AI može za vas da igra igru na sličan način na koji biste je i sami igrali.

 

Pogledajte još: Prvo veliko sistemsko ažuriranje za PlayStation 5 omogućava zanimljive funkcije


Opis u patentu sugeriše: "Metod uključuje praćenje mnoštva gejmpleja korisnika koji igraju veliki broj igara. Metod uključuje generisanje korisničkog profila gejminga prilagođavanjem podrazumevanog stila igranja na osnovu mnoštva igara, pri čemu korisnički profil igranja uključuje način igranja prilagođen korisniku. Metoda uključuje kontrolisanje instance prve aplikacije za igranje na osnovu stila igranja korisničkog profila".

Radi se o zanimljivoj ideji i poklapa se sa ranijim idejama koje je Sony imao, a uključuju nuđenje saveta kako bi se prevazišli različiti izazovi u igri, ili pomaganje tokom pronalaženja tajnih oblasti za skupljanje trofeja i dostignuća.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei Mate X2 4G je sve bliži objavi

Cena Bitcoina je pala ispod 50.000 dolara

10404
10405
10406
10407
10408
10409