Sony donosi PlayStation igre na telefone

Sony razvija najmanje pet igara za telefone koje će biti bazirane na PlayStation naslovima, koje će prema najnovijim izveštajima biti objavljene u narednih 18 meseci

Sony razvija najmanje pet igara za telefone koje će biti bazirane na PlayStation naslovima, igre koje će prema najnovijim izveštajima biti objavljene u narednih 18 meseci.
Prema japanskom sajtu Nikkei, igre će biti prvobitno pokrenute na azijskom tržištu u poslovnoj godini koja se završava u martu 2018. godine. Podsetićemo se da je u martu kompanija najavila formiranje posebnog odeljenja koje nosi naziv ForwardWorks,  koje je formirano specijalno za razvoj igara za telefone sa iOS i Android platformama i baziranih na dobro poznatim PlayStation karakterima i intelektualnoj svojini.
Ovo nije prvi put da Sony “donosi” PlayStation brend na mobilne telefone. 2012. godine kompanija je pokrenula PlayStation Mobile, softversku platformu koja je omogućila vlasnicima telefona sa “PlayStation sertifikatom” kao što su neki modeli Sony Xperia telefona, da preuzmu klasične PlayStation naslove. Međutim, koncept nije uspeo da privuče veliko interesovanje.
Ove godine Nintendo je napravio prvi veliki prodor na mobilno tržište, jer je kompanija nakon uspešne objave Miitomo naslova investirala u sada već poznati Pokemon Go naslov. Činjenica da je rival Nintendo tako ozbiljno krenuo ka tržištu smartfona, svakako je imala uticaj na Sony. Njihova PlayStation 4 konzola trenutno vodi sa preko 40 miliona prodatih primeraka, ali je mobilno tržište ostalo nedovoljno istraženo za Sony.
Pomama je završena: Pokemon GO izgubio 80 posto korisnika koji plaćaju
Izvor: TheGuardian
Sve informacije vezane za Sony, možete pogledati na Sony hub-u na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi