Greška

Došlo je do greške.

Sony donosi nove 4K Handycam kamere

11.01.2015 14:21 | 2 Multimedija
Sony donosi nove 4K Handycam kamere

Ovogodišnja porodica Handycam kamera zabeležiće emociju i uzbuđenje svakog trenutka u živopisnoj 4K rezoluciji, a kada ih jednom isprobate, nećete se zadovoljavati manjim stvarima.

Asortiman Sony kamera za 2015. godinu predvodi model Handycam FDR-AXP33, a s obzirom na činjenicu da prodaja 4K Ultra HD televizora raste na globalnom nivou, korisnici su sa oduševljenjem dočekali mogućnost da proizvode sopstveni 4K materijal. Model FDR-AXP33 je za oko 30 odsto manji i 20 odsto lakši od postojeće FDR-AX100 kamere. Ovo je prva Sony kamera sa Balanced Optical SteadyShot stabilizacijom slike za pravljenje stabilnih 4K video zapisa, bez zamućenja, čak i pri snimanju iz ruke i bez stativa. Uživaćete u mirnim snimcima visokog kvaliteta i u situacijama u kojima hodate i zumirate za krupne kadrove, kada podrhtavanje slike može biti problem.

Za impresivnu 4K sliku, koju je veoma jednostavno uređivati i deliti, zaslužan je i efikasni XAVC S format. Korisnici koji posebno cene kvalitet imaju mogućnost snimanja u visokom bitrejtu od 100 MBps, sa znatno više informacija u svakom kadru za čistiji i oštriji 4K snimak. Novi model 4K Handycam kamere odlikuje i jednostavnost upotrebe zahvaljujući analognom prstenu i tasterima za zumiranje, mogućnost podešavanje fokusa ili osvetljenja, kao i profesionalni dizajn. Osim toga, ovaj model poseduje ISO-kompatibilno Multi Interface ležište koje prihvata mnoštvo različitih dodataka i pruža mogućnost snimatelju da dodatno izrazi svoju kreativnost.

Čak i po sunčanom danu, podešavanje scene je pravo zadovoljstvo uz novo elektronsko tražilo visokih performansi, koje pruža tri puta više detalja od prethodnih modela. Zahvaljujući Wide Xtra Fine LCD ekranu dijagonale 3 inča i WhiteMagic tehnologiji, koja značajno poboljšava vidljivost sadržaja, korisnici će biti u mogućnosti da uživaju u suptilnim detaljima u bilo kojim uslovima.

Dragocene trenutke zabeležene FDR-AXP33 kamerom možete da proživite iznova, povezivanjem kamere HDMI kablom sa 4K televizorom ili bilo kojim Full HD televizorom, jer se veoma velike količine podataka u svakom 4K kadru automatski kompresuju za super-semplovanu Full HD reprodukciju. Takođe, Handycam FDR-AXP33 može da „izdvaja” 4K prikaze, eliminišući pozadinu i odvajajući izabrani deo kadra da bi se popunio ekran u Full HD kvalitetu.

sony2_5.jpg
Još više mogućnosti za beleženje i deljenje nezaboravnih trenutaka
Tri nova Sony modela – HDR-PJ620, PJ410 i CX405 – nude mogućnost pravljenja video snimaka visoke definicije za beleženje trenutaka vrednih pamćenja.

Sada već standard na svim Handycam modelima, Highlight Movie Maker opcija omogućava pravljenje kraćih filmova, koji zahvaljujući efektima tranzicije i pozadinskoj muzici izledaju poput profesionalnih video snimaka. Osim toga, Handycam kamera može samostalno da odabere važne trenutke ili emocije na snimku, poput osmeha, a zatim da spoji izabrane klipove. Svoje snimke možete da podelite sa prijateljima putem društvenih mreža, ali i sa svima u prostoriji zahvaljujući modelima koji imaju ugrađen projektor – sada sa moćnih 50 lumena osvetljenja na modelu FDR-AXP33.

Gotovo svi novi modeli imaju i Multi Camera Control funkciju, koja vam omogućava da istovremeno kontrolišete više kompatibilnih kamera, koristeći ključne komande kao što su start/stop, zum, opcija za nepomične objekte i druga standardna podešavanja. Pri korišćenju ActionCam ili Lens-style kamera, korisnici mogu da kontrolišu i do 5 uređaja istovremeno, dok vam je uz dodatak opcionog VCT-CSM1 ležišta omogućeno da još jednu kameru prikačite na Handycam. Nakon snimanja, kombinovanje materijala sa svih uređaja je krajnje jednostavno, zahvaljujući PlayMemories Home servisu za kreiranje dinamične montaže, koja prikazuje svaku tačku gledišta istovremeno.

Handycam ponuda za 2015. godinu donosi XAVC S 50-megabitno snimanje i napredne funkcije stabilizacije slike – Balanced Optical SteadyShot ili Optical SteadyShot u Intelligent Active režimu, garantujući visoko kvalitetne snimke bez zamućenja. Sa ekstremno širokim uglovima za 26,8mm snimanje, bićete uz prilici da zabeležite sve praznične avanture, druženja sa prijateljima i uživanja u svakodnevnici.

Izvor: Sony

Sve informacije u vezi sa kompanijom Sony, možete pogledati na Sony stranici, na Benchmark sajtu

Komentari

0 Dodaj komentar

Novi Sony Action Cam: Avanturistički duh u 4K rezoluciji

Prva Toshiba 'dynadock' bazna stanica sa izlazom Ultra HD rezolucije

10304
10305
10306
10307
10308
10309