Greška

Došlo je do greške.

Sony će proizvoditi više PS4 konzola kao odgovor na nedostatak PS5

13.01.2022 09:15 | 0 Games
Sony će proizvoditi više PS4 konzola kao odgovor na nedostatak PS5

 

Prošlo je nešto više od godinu dana otkako je PlayStation 5 lansiran, i još uvek je neverovatno teško da se bilo ko dočepa ove Sony konzole. Rešenje kompanije za ovaj nedostatak? Sony planira da proizvede još PlayStation 4 konzola ove godine.

Prema Bloombergu, Sony je prvobitno planirao da prekine proizvodnju PS4 krajem prošle godine, planove koje Sony zvanično negira. Međutim, stalni nedostatak čipova potrebnih za proizvodnju PS5 primorao je Sony da preispita svoju prvobitnu strategiju. Komponente PS4 su lakše dostupne, a konzola je jeftinija kako za Sony da napravi tako i za kupce. Kao rezultat toga, Sony je odlučio da nastavi sa proizvodnjom PS4 tokom 2022.

Ostaje pitanje: da li i dalje postoji velika potražnja za PS4? Čini se da Sony misli da postoji. Prema rečima portparola, „Ovo je jedna od najprodavanijih konzola ikada i uvek postoji prelaz između generacija.“ Iako je istina da su mnogi novi i predstojeći PlayStation naslovi, uključujući God of War Ragnarok i Horizon Forbidden West, dostupni za obe konzole, većina ljudi koji su želeli PS4 imali su sedam godina da ga kupe. Takođe nije sjajan osećaj da bi na kraju morali da kupe dve konzole ako žele da „ostanu u PlayStation ekosistemu“.

 

Pogledajte još: Zvanične nove maske za PS5 konzole su predstavljene, cena možda previsoka (video)

Štaviše, igrači koji žele PS5, ali sada kupuju PS4 kao kompromis, uvek će biti u milosti ili nemilosti kompanije - da li će Sony odlučiti da objavi novi naslov za obe konzole ili ne. Trenutno, igre koje nisu objavljene za više platformi uključuju Demon Souls, Returnal, Ratchet & Clank: Rift Apart i Final Fantasy VII Remake: Intergrade. Nedostatak čipa može dati Sony-ju dodatni podsticaj da za buduće PlayStation igre napravi unakrsnu generaciju, ali AAA izdanja takođe usporavaju zbog kašnjenja povezanih sa pandemijom.

Dakle, gde to ostavlja potrošače koji žele da kupe konzolu sledeće generacije? Pa, Xbox Series S je skoro uvek dostupan. Trenutno košta isto kao PS4, ali zapravo može da gura igre sledeće generacije. Pored toga, igrači koji poseduju Seriju S mogu da pristupe sve većoj biblioteci igara preko Xbox Game Pass-a, što je trenutno jedna od najboljih ponuda u gaming svetu.

A ako ste baš rešeni da sačekate PS5, želimo vam puno sreće. Trebaće vam.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Canalys: Isporuke računara širom sveta porasle su u 2021. na 341 milion jedinica

Samsung demantuje glasine o performansama Exynos 2200 i njegovoj proizvodnji

  • Povezane teme:
10404
10405
10406
10407
10408
10409