Greška

Došlo je do greške.

Sony sprema PlayStation 5 konzolu sa odvojivim Blu-ray drajvom

21.09.2022 21:51 | 0 Games
Sony sprema PlayStation 5 konzolu sa odvojivim Blu-ray drajvom

Da li ste uspeli da dobavite sopstvenu PlayStation 5 konzolu? Nismo ni mi, a nešto nam se i ne mili po trenutnim cenama kod domaćih prodavaca (eh, taj “bundle”). Dok mi ne kupujemo ni osnovni PS5, kako prenosi Wccftech, kompanija Sony radi na novoj verziji konzole sa jednom interesantnom funkcionalnošću, ako bi se tako moglo reći.

Zaseban Blu-Ray čitač

Do sada, sve revizije PlayStation 5 konzole bile su male, umanjujući njenu težinu i potrošnju električne energije. Već neko vreme govori se kako se radi na “slim” verziji PS5, ali za sada ne postoje nikakve konkretne informacije o tome. Međutim, sada su tu prve nazvanične informacije koje se mogu odnositi upravo na ovu tradicionalnu reviziju konzola kompanije Sony, a koja bi mogla da donese najveću promenu od kada PlayStation postoji.

PlayStation 5

Tom Henderson, jedan od poznatijih i pouzdanijih insajdera koji se bavi informacijama vezanim za kompaniju Sony preneo je kako se planira značajna promena u dizajnu i funkcionalnosti PS5 konzole za sledeću godinu. Kodnog imena “D chassis”, ova verzija konzole najverovatnije će imati Blu-ray drajv koje ćete moći da odvojite od vaše konzole ukoliko ne želite da ga koristite i ponovo ga priključite ukoliko se javi potreba za učitavanjem video igara sa diskova.

Dalje se pretpostavlja kako će se ovaj drajv povezivati sa samom konzolom putem USB-C porta sa zadnje strane i kako “neće narušiti estetski dojam same konzole”. Dakle, sve bi trebalo da se savršeno uklopi. Što se tiče samo prodaje ovakve vrste konzole, za sada se sve svodi na špekulacije oko toga da će se ova verzija PS5 konzole prodavati bez drajva, a da će postojati i “budle” ponude u koje će on biti uključen.

Koji je razlog?

Za početak, pretpostavlja se da će nova revizija PS5 konzole biti toliko kompaktnog dizajna da jednostavno neće biti mesta za Blu-ray drajv unutar nje. Takođe, ovakva odluka značila bi da kompanija Sony ne mora ponovo da proizvodi dve verzije svoje konzole, već da se korisnici sami mogu odlučiti da li im je optički drajv neophodan ili ne, samim tim smanjujući troškove proizvodnje

DALL-E veštačka inteligencija može da menja ljudska lica

Proizvođač električnih automobila, američki Rivian otvara razvojni centar u Beogradu

10404
10405
10406
10407
10408
10409