Greška

Došlo je do greške.

Sony potvrdio kertridže za Playstation 5

19.11.2019 13:56 | 3 Games
Sony potvrdio kertridže za Playstation 5

 

Dve nedelje nakon što su otkriveni patenti koje je Sony podneo za memorijske kertidže, pojavile su se i dodatne informacije nakon što je patent ažuriran sa novim detaljima. Na novim nacrtima jasno se vide 12 pinova putem kojih se kertridž povezuje sa konzolom, kao i osam pinova čipa koji verovatno služi kao kontroler. 

Iako je pomenuti patent podnet u Brazilskom patentnom zavodu, naknadno je otkriveno da je originalno podnet i u Japanu 28. decembra 2018, a odobren 5. avgusta 2019.

ps5patent123.jpg


Ono što je zanimljivije od slike je opis koji je Sony podneo uz patent, a koji potvrđuje da je kertridž zapravo memorijski medij namenjen konzoli Playstation 5 i čuvanju podataka vezanih za igre, poput likova, slika, animacija, zvukova i programa. 

Pretpostavka je da su ovi kertridži zapravo SSD memorija za proširenje kapaciteta konzole, koja bi u tom slučaju u osnovnoj verziji bila znatno jeftinija u prodaji.

 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Red_Dragon Users postova: 18
Pravi potez od strane Sony-ja i zahvaljujući redakciji Benchmark preko koje sam čuo ovu vest, koja je samo jedna od niza drugih "confirmed" vesti vezanih za Sony PS5 konzolu, koja će bitno uticati na samu cenu konzole ali i lako omogućiti svojim korisnicima da prošire kapacitet SSD na svojim PS5 konzolama...
Ovo definitivno baca Microsoft na kolena, još samo čekamo vest o 60fps na 4K za svaku igru, kao i vest o količini i vrsti RAM memorije koja će nam upravo, pored CPU/GPU omogućiti stabilnih 60-120fps u 4K/FULLHD rezoluciji...

Stiže nova Half-Life igra, ali samo za VR

Novi Foto modovi u pripremi za buduće Samsung telefone

10404
10405
10406
10407
10408
10409