Greška

Došlo je do greške.

Sony ostaje na tržištu telefona, ali isključivo iz strateških razloga

19.01.2018 08:12 | 28 Biznis IT
Sony ostaje na tržištu telefona, ali isključivo iz strateških razloga


Poslovanje sa telefonima kompanije Sony, već neko vreme se bori za opstanak na tržištu. Kompanijini smartfoni ne mogu da se takmiče na tržištu sa ponudom Samsunga, LG-a ili Huaweija, a ralog ovoga je uglavnom zastareo dizajn i viša cena.

Zbog slabe prodaje telefona i loših finansijskih rezultata na ovom polju tokom godina, mnogi su spekulisali da će Sony u potpunosti napustiti tržište telefona. Ipak, izgleda da se ovo neće desiti.

U intervjuu za The Guardian, CEO kompanije Kaz Hirai je istakao da će Sony ostati u poslovanju sa telefonima iz strateških raloga, kako bi kompanija imala mogućnost da učestvuje u narednoj promeni tržišnih kretanja. Prema njegovim rečima: "Ovo ne činimo zbog toga što smatramo da su smartfoni budućnost, već zato što moramo da imamo neke uređaje povezane na mrežu kako bi se ostvarila komunikacija. Ukoliko izađemo iz ovog sektora, nećemo imati priliku da učestvujemo u narednoj promeni tržišnih kretanja. Zbog strateških razloga, želim da osiguram da ostanemo, ne u smartfon poslovanju, već u poslovanju sa komunikacijama".

Prema izjavi CEO-a kompanije, Sony je gotovo odustao od telefona i tu je samo iz strateških razloga. Hirai nije istakao kakve promene Sony planira kako bi ostao u konkurenciji sa velikim igračima na tržištu.

Sony Xperia XZ Pro stiže na MWC sa 4K OLED ekranom i Snapdragon 845 čipom

Izvor: AndroidAuthority

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung patent sugeriše da će buduće selfi kamere biti smeštene iza ekrana

Razer Phone 2 stiže u septembru, možda uz Project Linda

10604
10605
10606
10607
10608
10609