Greška

Došlo je do greške.

Sony Mobile će biti spojen sa TV, audio i kamera divizijama

28.03.2019 20:30 | 0 Biznis IT
Sony Mobile će biti spojen sa TV, audio i kamera divizijama


Sony Mobile gubi svoju nezavisnost - i to je verovatno dobra stvar. Mobilna divizija će biti spojena sa Sony TV, audio i kamera proizvodima u odeljenje pod nazivom Electronics Products and Solutions.

Japanska kompanija je ovaj potez opisala kao način da se poboljša sinergija između različitih segmenata u Sony elektronici. Xperia linija već dosta toga pozajmljuje od televizora i kamera divizija (posebno vidljivo u najnovijem premijum Xperia 1 modelu).

Sony će nastaviti da izveštava o finansijskim performansama svojih Xperia telefona. Ipak, neke su zabrinuti da je ovo pokušaj da se sakriju gubici mobilne divizije, spajanjem iste sa uspešnijim Sony odeljenjima.

 

Pogledajte još: Sony Xperia 1 ekran konstantno radi u 4K rezoluciji


Sony Mobile se dosta muči poslednjih godina, a tokom čitave 2017. godine odeljenje je prodaleo samo 13,5 miliona uređaja, a predvidelo je prodaju od svega sedam miliona tokom prošle godine. Sve ovo dolazi sa ogromnim finansijskim gubicima, od preko 913 miliona dolara u poslednja četiri tromesečja. Poređenja radi, TV i audio odeljenje je donelo 714 miliona dolara operativnog profita, dok je kamera odeljenje imalo 804 miliona dolara operativnog profita u istom periodu.

Pre otprilike godinu dana, Kaz Hirai - bivši izvršni direktor (CEO) kompanije Sony - rekao je da je održavanje divizije sa telefonima strateški potez, tako da know-how može da bude od koristi Sony proizvodima u celini. Novi CEO kompanije Kenichiro Yoshida ponovio je taj stav. Inače, Kaz Hirai je najavio odlazak u penziju nakon 35 godina provedenih u kompaniji Sony.

Izvor: GSMArena

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Oppo Reno ima veoma neobičnu prednju kameru (video)

Xiaomi objavio još jedan tizer video za svoj fleksibilni telefon

10604
10605
10606
10607
10608
10609