Greška

Došlo je do greške.

Sony je imao nameru da igre naplaćuje više od 70 dolara?

10.11.2020 16:51 | 0 Games
Sony je imao nameru da igre naplaćuje više od 70 dolara?


Jedan od najkontroverznijih aspekata konzola naredne generacije je činjenica da su mnogi izdavači najavili da će naslovi za PlayStation 5 i Xbox Series premašiti cenu od standardnih 60 dolara, koja postoji već duži niz godina. Jedan od tih izdavača je i Sony, koji je već najavio da će neki od kompanijinih naslova koštati 70 dolara. Međutim, navodno su se unutar kompanije vodile interne rasprave koje su sugerisale da je mogla biti doneta odluka da se naplaćuje i više od toga.

Sa nadolazećom generacijom sistema, mnogi izdavači su konačno odlučili da naplaćuju 70 dolara kao osnovnu cenu za svoje igre. Ovaj potez je navodno opravdan inflacijom, kao i činjenicom da su troškovi razvoja porasli od prvog dogovora o standardu od 60 dolara za igre. Kako je objavio Bloomberg, "U jednom trenutku, Sony je diskutovao o tome da se ide sa još višom cenom, pre nego što se odlučio da to ipak bude 70 dolara".

Sony je prethodnu generaciju konzola zasnivao na negovanju identiteta, koji mnoge kompanijine igre pozicionira kao premijum "blokbaster" iskustva. Najbitniji i komercijalni uspeh igara kao što su God of War, Horizon Zero Dawn, Spider-Man i The Last of Us Part II, su dodatno podstakli ovakvu ideju i razmišljanja kompanije.

 

Pogledajte još: Sony beleži veliku potražnju za PlayStation 5 konzolama


Stoga ima smisla da Sony razmatra mogućnost da svoje igre naplaćuje više od većine drugih. S druge strane, Microsofta je svojim Game Passs servisom mnoge AAA igre načinio dostupnijim i jeftinijim nego ikad. Razumljivo je da se Sony plaši reakcije koju bi izazvao veliki skok cena, kada Microsoft nudi sve svoje naslove u okviru Game Pass-a.

Naravno, mnogi veruju da su naslovi kompanije Sony u celini bili bolji kada je u pitanju prošla generacija. Ako se ova razlika u kvalitetu nastavi, nesumnjivo će se i dalje postavljati pitanja o vrednosti proizvoda i biće zanimljivo videti ako se odvija situacija na ovom polju.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Cooler Master predstavlja MasterLiquid ML360 Sub-Zero hlađenje

Zvanično predstavljen novi Honor 10X Lite

10404
10405
10406
10407
10408
10409