Greška

Došlo je do greške.

SolarWinds hakeri pristupili Microsoftovom izvornom kodu

01.01.2021 17:25 | 2 Software/Web
SolarWinds hakeri pristupili Microsoftovom izvornom kodu


Hakeri, koji stoje iza SolarWinds napada, imali su dublji pristup Microsoftovim sistemima nego što je to kompanija ranije obelodanila. Microsoft, koji je prethodno potvrdio da je u svom sistemu pronašao kompromitovani kod, sada ističe da su hakeri imali mogućnost pristupa izvornom kodu.

"Naša istraga je otkrila pokušaje aktivnosti izvan samog prisustva malicioznog SolarWinds koda u našem okruženju. Otkrili smo neobične aktivnosti na manjem broju internih naloga i nakon pregleda otkrili smo da je jedan nalog korišćen za pregled izvornog koda", ističe Microsoft u saopštenju.

Kompanija je istakla da nijedan njen kod nije izmenjen i da će se istraga po ovom pitanju nastaviti. "Ova aktivnost nije dovela u opasnost sigurnost naših usluga ili kompromitovanje bilo kojih podataka o klijentima", ističe Microsoft.

 

Pogledajte još: Najmanje 100 miliona računara i dalje koristi Windows 7


Iako je Microsoft umanjio rizik povezan sa ovim otkrićem, to je samo dokaz više o tome koliko je hakerski napad bio produktivan. Budući da je SolarWinds mrežni sigurnosni softver široko rasprostranjen, grupa koja stoji iza hakovanja potencijalno je mogla da pristupi nepoznatoj količini osetljivih podataka vladinih agencija i velikih korporacija.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Testirali smo Xiaomi Mi 10T Lite 5G (video)

Poco F2 nagovešten u videu, mogao bi imati Snapdragon 732G čip

10504
10505
10506
10507
10508
10509