Smartfoni doneli veliki rast profita Huaweiu

Kineska kompanija Huawei objavila je danas da je u 2013. godini imala najveći rast profita u poslednje četiri godine. Oni su poručili da je do toga dovela velika potražnja za njihovim smartfonima. Kompanija se nalazi na trećem mestu proizvođača smartfona na svetu, a pored tofa treba istaći i njihovu proizvo

Kineska kompanija Huawei objavila je danas da je u 2013. godini imala najveći rast profita u poslednje četiri godine. Oni su poručili da je do toga dovela velika potražnja za njihovim smartfonima. Kompanija se nalazi na trećem mestu proizvođača smartfona na svetu, a pored tofa treba istaći i njihovu proizvodnju mrežne opreme gde se nalaze na drugom mestu. Huawei je ovo postigao i bez SAD gde im je zabranjeno da prodaju mrežnu opremu zbog straha od špijunaže. Ako pređemo na teren cifara, reći ćemo da je Huawei imao profit od 3,38 milijardi dolara za prošlu godinu, što je povećanje od 34,4 posto u odnosu na godinu pre.
huawei profit

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi