Slika koja pokazuje uspon i pad Nokije

Nokia je nekada bila lider industrije mobilnih telefona sa velikim brojem odličnih modela, sve dok se Apple nije pojavio sa prvim smartfonom i preokrenuo tržište.

Novi direktor kompanije Nokia Raživ Suri, nedavno je zacrtao budućnost ovog telekomunikacionog giganta iz Finske nakon njegove kupovine od strane Microsofta: nažalost, Nokia više ne planira da pravi telefone.
“Mi ne tražimo direktan povratak potrošačima” rekao je on, ali je i dodao da postoji veliko interesovanje za licenciranje brenda pa bi u nekom trenutku dugoročno gledano, Nokijino ime moglo da se vrati u potrošački svet. Ovako nešto je u stvari već materijalizovano sa Nokia N1 tabletom koji je izradio Foxconn. Što se tiče drugih aspekata kompanije, on je rekao da njihov HERE brend navigacionog softvera neće biti direktna konkurencija Google Maps, već će se umesto toga oslanjati više na third-party licenciranje.
U svakom slučaju, Nokia je nekada bila lider industrije mobilnih telefona, sa velikim brojem odličnih modela, sve dok se Apple nije pojavio sa prvim smartfonom i preokrenuo tržište. U prilogu možete videti infographic (kliknite na sliku za uvećanje) koji pokazuje uspon i pad Nokije koji se desio.
NokiaInfographic655.jpg
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi