Greška

Došlo je do greške.

Sledeća generacija Canon SLR kamera dobija pozadinsko osvetljenje tastera

25.11.2017 18:27 | 0 Multimedija
Sledeća generacija Canon SLR kamera dobija pozadinsko osvetljenje tastera
 
Definicija dobre digitalne kamere se razlikuje od korisnika do korisnika. Neki od njih prednost daju rezoluciji senzora i što većem broju piksela, dok drugi dele uverenje kako je presudan kvalitet premijum kamere brzo, kontinuirano okidanje i brzina odziva auto-fokus funkcije. Jedan od zajedničkih zahteva jeste dobro ležanje u ruci i perfektna kontrola kamere tokom rada.
 
Unapređenje kontrola kamere ne znači pod obavezno primenu skupih “high tech”, već prevashodno korisnih rešenja. Vodeći se tim principom Canon će na novoj generaciji SLR kamera visokih performansi primeniti novi raspored komandnih tastera koji će konačno dobiti pozadinsko osvetljenje.
 
Možda ne zvuči revolucionarno, ali nemojte potcenjivati ovu vrlo korisnu promenu jer fotografisanje u slabo osvetljenom i mračnom okruženju može biti vrlo nezgodno jer ne možete identifikovati pravilno komande u trenucima kada su vam zaista neophodne.
 
Canon se ozbiljno pozabavio ovim problemom. Dakle, nije u pitanju prosto dodavanje LED pozadinskog svetla već je u obzir uzeo i faktor unutrašnjeg i spoljašnjeg probijanja osvetljenja koje jednako može da smeta zbog čega je upotrebljen specijalni,  osenčeni dizajn tastera.
 
Za sada se ne može sa sigurnošću tvrditi koji će Canon modeli dobiti novi dizajn tastera, ali se prema nacrtima prijavljenog patenta može pretpostaviti da su to postojeće “high end” 5D i 7D serije. Možda će to upravo biti sledeći EOS 7D Mark III –  za sada nam jedino ostaje da se strpimo i sačekamo izlazak novih Canon modela. 

Komentari

0 Dodaj komentar

Novi renderi navodno otkrivaju Mi 6C telefon

Mobilni AMD Ryzen demonstrira 60% bolje gejming performanse

10304
10305
10306
10307
10308
10309