Greška

Došlo je do greške.

Slanje enkriptovanih fajlova preko Firefox Send servisa od danas je dostupno svima

12.03.2019 21:22 | 2 Software/Web
Slanje enkriptovanih fajlova preko Firefox Send servisa od danas je dostupno svima


Mozilla je korisničku privatnost načinila glavnim elementom svog Firefox pregledača, istovremeno kritikujući kompanije za koje veruje da ne čine dovoljno na polju sigurnosti. Najnovije ažuriranje za kompanijin browser, servis za end-to-end transfer enkriptovanih fajlova, spada u ove poteze.

Firefox Send je predstavljen 2017. godine kao deo Firefox Test Pilot programa, koji je ranim korisnicima omogućavao da isprobaju eksperimentalne funkcije, a sada je unapređen. Oni koji imaju Firefox naloge sada mogu da dele fajlove veličine do 2.5GB između različitih browsera, dok su ostali korisnici limitirani na 1GB fajlove. Takođe, dostupna je i Send Android aplikacija u beti.


Za razliku od Dropbox i WeTransfer servisa (koji nude više prostora ukoliko za to platite), Firefox Send ima samo jednu osnovnu opciju, koja je besplatna. Doduše, to znači i da napredni korisnici ne mogu da dokupe više prostora.

Međutim, Firefox Send stiže sa dovoljnim brojem sigurnosnih opcija i poboljšanja, koje će zadovoljiti najveći broj Firefox korisnika. Korisnici mogu da izaberu koliko će trajati njihov link za fajlove, broj preuzimanja fajla, kao i da li je potrebno dodati opcionu lozinku. Primaoci sadržaja jednostavno dobijaju link za preuzimanje fajla bez obzira na to da li imaju Firefox nalog ili ne.

Izvor: Firefox

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Marko Neregistrovan korisnik
Kod mene ne prikazuje na Mozili opcija da ubacim bilo sta,samo bela strana.

World Wide Web proslavlja 30. rođendan

Samsungov sajt pominje novi Galaxy A90

10504
10505
10506
10507
10508
10509