Slabija iPhone X prodaja usporava Samsungovo OLED poslovanje

Ukoliko se se ne popravi situacija sa iPhone X prodajom i potražnja za OLED panelima, Samsung će bez sumnje imati slabiju zaradu ove godine.

Nekoliko dana, nakon što je objavljeno da je Apple isporučio 29 miliona iPhone X modela, industrijski insajderi iz Južne Koreje izveštavaju da Samsung smanjuje stepen proizvodnje u jednoj od OLED fabrika za 10%. Južnokorejski proizvođač takođe odlaže planove o širenju u Vijetnamu, zbog neizvesne budućnosti aktuelnog premijum telefona kompanije Apple.Canalys: Apple isporučio 29 miliona iPhone X modela tokom četvrtog tromesečjaIzvori sugerišu da je A3 fabrika specifično dizajnirana da obezbeđuje panele samo za Apple. Ukoliko se se ne popravi situacija sa iPhone X prodajom i potražnja za OLED panelima, Samsung će bez sumnje imati slabiju zaradu ove godine. Fabrika poizvodi 135.000 OLED panela mesečno, od kojih preko 100.000 ide u Kupertino.Iako za sada nije sigurno kako će Apple nastaviti sa iPhone X ponudom, agencije iz Koreje izveštavaju da kompanija priprema dva telefona sa istim panelom – jedan veličine 5.58 inča, a drugi sa 6.46-inčnim ekranom. LG Display bi mogao biti proizvođač ovih panela.Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi