Greška

Došlo je do greške.

Slaba potražnja za tabletima primorava proizvođače da odustanu od tog tržišta

31.08.2016 10:28 | 0 Mobile
Slaba potražnja za tabletima primorava proizvođače da odustanu od tog tržišta

Kako potražnja za tablet uređajima slabi i dalje, tajvanski vendori su zauzeli konzervativan stav o svom poslovanju sa tablet uređajima. Kompanije Asus i Acer su se fokusirale na druga tržišta, dok je MSI već počeo postepeni izlazak iz poslovanja i fokusiranje na gejming PC proizvode. Kineski white-box igrači koji su se pridružili Intelovom China Technology Ecosystem su uglavnom prestali da guraju tablet uređaje.

Opadanje potražnje će uzrokovati da Asusove isporuke padnu na ispod tri miliona jedinica u 2016. godini, navode industrijski izvori. Sve to će ostaviti Apple kao jedinog igrača na tržištu koji je još uvek u stanju da postigne profit od rada sa tablet uređajima. Izvori takođe naglašavaju da uprkos slabljenju isporuka tablet uređaja, Wintel-bazirani 2 u 1 uređaji i dalje uživaju veliki rast isporuka. Međutim, stopa rasta nije dovoljno jaka da nadoknadi pad u oblasti tableta.

Asus je takođe počeo prebacivanje viška radne snage u oblasti tableta, na rad u proizvodima virtuelne realnosti, izmenjene realnosti i smartfona. Što se tiče white-box tablet industrije, trenutni broj igrača koji objavljuje nove proizvode je svega jedna trećina od perioda kada je industrija bila na vrhuncu.

Isporuke laptopova padaju ispod 150 miliona jedinica u 2016. godini

Izvor: Digitimes

Komentari

0 Dodaj komentar

Evropska Unija: Apple da plati 13 milijardi dolara poreza

Galaxy S8 će imati dual kameru na poleđini, 8MP selfi kameru i iris skener

10104
10105
10106
10107
10108
10109